Konrád Judit nyerte a versenyvizsgát

Stabil időszakot remélnek a kórház számára

130

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzseri tisztségére kiírt versenyvizsgát az intézményt eddig ideiglenes megbízatással vezető dr. Konrád Judit nyerte – közölte a kórházat ügykezelő Hargita megyei önkormányzat sajtószolgálata.

Pénteki tájékoztatásuk szerint a tisztségre két jelölt pályázott, február 28-án nyílt vizsga keretében mutatták be mindketten terveiket, a vizsgabizottság döntése értelmében pedig a menedzseri vizsga nyertese dr. Konrád Judit.
– Hosszú ideje nincs állandó menedzsere a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak, hiszen az utóbbi években folyamatosan ideiglenes menedzserek töltötték be ezt a tisztséget. Ez nagyon megnehezíti a munkát, hiszen emiatt nem lehet versenyvizsgákat tartani, több főosztályvezetői állás, az orvosigazgató, a gazdasági igazgató tisztsége ideiglenesen van betöltve. Ez az állapot senkinek nem tesz jót, nehéz úgy életpályát, karriert tervezni, hogy fél évre szól valakinek a megbízatása. Nehéz tervezni, célokat meghatározni, hosszú távon gondolkodni annak tudatában, hogy a megyei tanács elnöke félévente kell újabb megbízást adjon – mondta Borboly Csaba.
Hargita Megye Tanácsának elnöke kifejtette, bízik benne, hogy a vizsgán a jobban felkészült szakember győzött. Hozzátette, mivel két jelentkező volt, igényt tartanak a másik pályázó munkájára is. – Remélem, mindenki elfogadja az eredményt és kezdődhet a munka, hiszen nagy terveink vannak, hat-tíz éven belül egy modern klinikává szeretnénk alakítani a csíkszeredai kórházat – hangsúlyozta Borboly Csaba.
A megyei önkormányzattól kapott információink szerint a versenyvizsga eredménye ellen nem emeltek óvást.

R. Kiss Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek