csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Könnyű leckék a moziban

Múlt héten telt házzal indult és csütörtökön este fél héttől folytatódik a közönségtalálkozóval egybekötött Doklavina filmest a székelyudvarhelyi moziban. Ezúttal a Könnyű leckéket vetítik.

Van igény a dokumentumfilmekre. Telt házzal indítottak Fotó: Bartalis Melinda

Múlt héten a Lavina Egyesület Ritter Tuza Bernadett Egy nő fogságban című felkavaró alkotását hozta el Székelyudvarhelyre. A film a méltóságától és jogaitól megfosztott 52 éves nő életét követi, aki fizikai és lelki elnyomás miatt félelemben tölti mindennapjait, miközben arról álmodozik, hogy visszakapja korábbi életét és szabadságát.
Ezen a héten ugyancsak egy különös, egyéni sorsot bemutató történetet láthat a közönség. A Könnyű leckék egy gyönyörű fiatal szomáliai lány életét tárja elénk, aki a felnőtté válás határán minden szálat el kell szakítson, ami hazájához köti, hogy új életet kezdhessen Magyarországon. A költői hangvételű filmben a leghétköznapibb szituációk során szembesülünk a legnagyobb tabukkal, ahogy a lány elindul az asszimiláció útján és lépésről lépésre elsajátítja az európai szokásokat. Édesanyja áll legközelebb hozzá, ő segíti a szökését is, most mégis egyre nagyobb kulturális szakadék tátong köztük. Hogyan is mondhatná el neki a változásokat, amin keresztülmegy? Ez a belső vívódás és a feloldozás iránti vágy jelenik meg a vásznon, és talán ez az egyetlen útja a vallomásnak is.
A filmet pénteken este fél héttől a székelykeresztúri Művelődési Házban is levetítik.

Nagyálmos Ildikó

Előző cikkA gáz után jön a víz
Következő cikkSakksuli (392.)

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb