2021, január 18, hétfő.

Könnyű ellenfél jutott az FK-nak

Nagy esélye van a Székely­udvar­helyi FK teremlabdarúgó-csapatának, hogy továbblépjen a Románia-kupa Final Fourjába, miután a szakszövetség elkészítette a negyeddöntő sorsolását. Jakab Zoltán alakulata a másodosztályú Segesvári Pro Tinerettel mérheti össze erejét.

Csíkszereda után újabb második ligás csapat jutott az FK-nak Fotó: László f. Csaba

Kisorsolták a teremlabdarúgó Románia-kupa négyed­döntőinek párosításait, amelyben egy megyei csapat volt érdekelt az FK Székelyudvarhely révén. A Jakab Zoltán által irányított udvarhelyi gárda, mint ismeretes, a nyolcaddöntőben épp a második ligát vezető Csíkszeredai Imperial Wet-et búcsúztatta telt ház előtt a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában.
A román szakszövetség pedig elkészítette a negyeddöntő párosításait is, amely kedvezett az udvarhelyieknek, hiszen egy újabb második ligás csapattal kerülnek szembe. Az ellenfél a második liga hetedik helyén tanyázó Segesvári Pro Tineret lesz, akikkel várhatóan február 19-én küzdenek meg. A tét a Final Fourba kerülés lesz. A segesvári alakulat az első körben a Gyergyószentmiklósi Intert búcsúztatta, míg a második körben a Bukovina Vicov együttesét. Előbbieket 9–2, míg utóbbiakat 7–6 arányban győzték le hazai környezetben. A nyolcaddöntőből még egy mérkőzés maradt hátra, amelyen a Simándi Sólymok vendége a Marosvásárhelyi City’US lesz. A találkozót február 15-én rendezik.
A negyeddöntő párosításai: Segesvári Pro Tineret – FK Szé­kely­udvarhely, Jászvásári CSM Poli – Simándi Sólymok vagy Marosvásárhelyi City’US, Dévai Autobergamo – Galaci United, Brassói Colțea – Temesvári Informatica.

Válogató Udvarhelyen
A Román Labdarúgó Szövetség határozott arról, hogy az idén női futsalválogatottat is alapít. Ennek apropója, hogy a következő esztendőben, Argentínában kerül sor a Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokra, amelyen a nagypályás focit felváltja a teremfoci. A kijutás selejtezőkön dől el, és Románia szeretne kijutni a játékokra, így U17-es csapatot szervez.
A válogatót Székely­ud­var­helyen tartják február 18-19-én a Rákóczi Centerben, illetve a Bányai János Szakközépiskola tornatermében. A válogatott kialakításával a marosvásárhelyi Kacsó Endrét bízták meg, míg segítője az FK Székelyudvarhely trénere Jakab Zoltán lesz.
A tornára húsz csapat érkezik, akiket öt négyes csoportba soroltak be. A Székelyudvarhelyi Vasas Femina ellenfelei a CSM Pașcani, a Románi Vulpițele Galbene és a Galaci Universitatea lesznek.
A tornára benevezett alakulatok: Székelyudvarhelyi Vasas Femina, Marosvásárhelyi Ladies, Kolozsvári Olimpia, Bukaresti Fair Play, Galaci Universitatea, Armonia Fălticeni, Felsőlugosi Sporting, Real Craiova, Temesvári CFR, ACS Drobeta Turnu Severin, Máramarosi Venus, Nagybányai Függetlenség, Universitatea Alexandria, Borgóprundi Heniu, FC Vîcovul de Sus, Románi Vulpițele Galbene, CSM Pașcani, Jászvásári Navobi, ISK Târgoviște és Banat Girls.

HN-összeállítás

Előző cikkMilyen váltás?
Következő cikkSakksuli (260.)

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb