csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Könnyelműsködtek a helyzetekkel a teremlabdarúgók: Érvényesített papírforma

A teremlabdarúgó-bajnokság ötödik fordulójának elhalasztott záró­mérkőzésén a bajnoki címvédő Csík­szeredai Imperial Wet a nyáron megfiatalított Dévai Auto­ber­gamót fogadta. Sokáig szorosan alakult a mérkőzés, hogy a hazaiak érvényesítsék a papírformát.

Megszenvedett az Imperial a három pontért                                                                            Fotó: László F. Csaba

A szezon elejéhez képest átalakított kerettel várta a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata a Dévai Autobergamo látogatását a bajnokság 5. fordulójából elhalasztott mérkőzésre. Mint ismert, a csíki csapatnál a Bajnokok Ligája Main Roundjából való búcsút követően nagy tisztogatás történt. Megváltak az addigi vezetőedzőtől, illetve három légiós játékostól. A keret irányítását arra a Cosmin Ghermanra bízták, aki a tavalyi szezonban csúcsra járatta a csapatot. Igaz, most nehéz dolga volt, hiszen a keretből öten is a romániai válogatottban voltak és a hét végén Karácsonkőn léptek pályára Hollandia, Albánia és Kazhsztán ellen, továbbjutva a kazahok mögött a világbajnoki selejtező Elit körébe.Az összhang hiánya a csapaton belül meg is látszott a fiatalos Déva ellen. Hiába volt a mérkőzés nagy hányadában mezőnyfölényben a csíki csapat, a gól felé vezető utat nem találták. A jeget végül Savio törte meg, miután Cr. Matei hozta kihozhatatlan helyzetbe a 19. percben.
A második félidő elején egy szerencsés góllal Toader egyenlített, majd jött azonnal a válasz Fl. Matei révén. Az Imperial támadott, sorra alakította ki a helyzeteket, de egy kontra végén a vendégek Toader révén megint egyenlíteni tudtak. Örömük viszont nem tartott sokáig. Rakics hamar visszavette a vezetést, majd Cr. Matei kettőre növelte a hazai előnyt. A vendégek időt kértek, lehozták kapusukat, de ebből Pinzaru szerzett gólt. Úgy nézett ki, eldőlt a meccs, de Sasse szépített a 37. percben. A hátralevő időben a dévaiak vészkapus-taktikát alkalmaztak, de ez már több gólt nem hozott.

Eredmény
Csíkszeredai Imperial Wet – Dévai Autobergamo 5–3 (1–0)
Gólszerzők: Savio (19.), Fl. Matei (22.), Rakics (30.), Cr. Matei (36.), Pinzaru (37.), illetve Toader (21., 29.), Sasse (37.).

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,233RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb