Könnyed csíki győzelem Korondon

Lelépték a City’US-t

99

Nem okozott meglepetést a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata, és nagyon sima győzelmet aratott a Marosvásárhelyi City’US ellen a bajnokság alsóházában. A párharc visszavágóját szerdán rendezik Csíkszeredában, és könnyen meglehet, hogy ez lesz a csíkiak utolsó hivatalos meccse ebben az évadban.

Gond nélkül gyűrték le Marosvásárhelyt Fotó: Pál Zoltán / Archív

Különösebb megerőltetés nélkül hozta a kötelező győzelmet és egyben a papírformát a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata az alsóház első fordulójában, és 11 gólos győzelmet aratott a Marosvásárhelyi City’US vendégeként. A találkozót viszont nem Vásárhelyen, hanem Korondon rendezték meg.
A párharc visszavágó mérkőzését április 18-án, szerdán, 19 órától rendezik Csíkszeredában, az Erőss Zsolt Arénában, amely találkozó minden valószínűség szerint az utolsó lesz a csíki csapatnak az idei bajnoki idényben, hiszen a párharc két nyert meccsig tart, és jelen pillanatban hatalmas különbség van a két alakulat játékereje között.
Az alsóház másik párosításában a Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal is hatalmas lépést tett a bentmaradás felé, hiszen 9–3-as győzelmet aratott a Resicabányai Muncitorul ellen. Itt a második meccset Resicán rendezik április 22-én. A győztesek számára véget ér a bajnokság, míg a vesztesek játszanak egy két nyert meccsig tartó párharcot. Ezt követően a nyertes biztosítja helyét az első ligában, míg a vesztes osztályozót játszik a második liga nyertesével.
A felsőházban is elkezdődtek a küzdelmek, ahol viszont a második csoportba sorolt FK Székelyudvarhely szabadnapos volt. A csoport másik két csapata azonban egymásnak feszült, a Dunărea Călărași hazai pályán 4–2-es vereséget szenvedett a Galaci Unitedtől.
Alsóházi rájátszás, 1. forduló, odavágó: Marosvásárhelyi City’US – Csíkszeredai Imperial Wet 3–14 (1–8) /gólszerzők: Pop Alexandru 2, Nagy Norbert, illetve Szőcs László 3, Tankó Levente, Alvaro, Pinto, Ribeiro 2-2, Birtalan Barna, Balog Zsolt és Nuninho 1-1/.
Az Imperial Wet felállítása: Dospinescu (Bíró) – Pinto, Alvaro, Ribeiro, Nuninho, Tankó, Birtalan, Szőcs László, Dobri, Pavel, Kurkó, Balog. Edző: Szőcs Loránd.

Darvas Attila

A cikk a Hargita Népe április 16-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.