Koncz közel járt az éremhez

42

A lengyelországi Wroclaw volt az U21-es cselgáncs Európa-kupa újabb állomása, amelyen két csíkszeredai dzsúdóka állt tatamira. Koncz Botond közel járt az éremhez, ám a bronzmeccsen vereséget szenvedett. Szőcs Elemér nem tudott rajthoz állni, miután térdsérülést szenvedett.

[dropcap]W[/dropcap]roclavban álltak tatamira a csíkszeredai cselgáncsozók a hétvégén, ahol újabb U21-es Európa-kupa-sorozatot rendeztek. Albu Botond vezetésével Stoica Márk és Koncz Botond állt tatamira. A hétvége előtt sajnos Szőcs Elemér térdsérülést szenvedett így ő nem tudott részt venni az eseményen.
Stoica Márk a 81 kilogrammos súlycsoportban az ukrán Sukhij David ellen kezdett, ám vereséget szenvedett. Az ukrán fiú az elődöntőig menetelt, így Márk a vigaszágon folytathatta. Itt az első meccsen legyőzte a lengyel Kurtyka Pavelt, de a következő körben a portugál Egutidze Anri megálljt parancsolt.
Koncz Botond már jóval jobb hétvégét tudhatott a háta mögött a 100 kilogrammosok között. Az első mérkőzésén legyőzte az észt Imala Otto Kristert, de a második körben kikapott a későbbi győztes német Schoenefeldt Domeniktől. A vigaszágon viszont újból jól ment Koncznak. Előbb két vállra fektette a lengyel Szczurowski Kacpert, majd az ukrán Csernyak Alekszandert. Jöhetett a bronzmeccs. Az ellenfél pedig a francia Olarte Alex volt, aki már nagy falatnak bizonyult, és végül az ötödik helyen zárt.
A sportolók a most következő hétvégén már Prágába utaznak, ahol újabb Európa-kupa-torna vár rájuk.

Nyári dzsúdótábor
A csíkszeredai SMaFta Sportegyesület szervezésében és a Hargita Megyei Cselgáncsszövetség felügyelete alatt edzőtábor zajlik Csíkszeredában ezen a héten. Sinka Szabolcs és Ábrahám Előd-Lajos cselgáncsedzők irányításával 7 és 14 éves cselgáncsozók tanulnak új, illetve tökéletesíthetik meglévő technikai repertoárjaikat. Naponta két edzést tartanak a Márton Áron Gimnázium tornatermében. A tábor lényege a gyerekek technikai tudásának tökéletesítése, mind állásharcban, mind földharcban. Ezt nemcsak a fent említett edzőktől kaphatják majd meg, hanem különböző helyi cselgáncslegendáktól is (Onodi Béla, Salamon Zoltán, Papp Róbert Flórián stb.), akik sportolókarrierjük alatt kiemelkedtek egyéni stílusban alkalmazott technikájukkal. Az edzéseken a nemzetközi szinten elismert dzsúdósok technikáját is kivetítik, hogy minél több megvalósítási formát megmutathassanak a gyerekeknek , segítve nekik, hogy a testalkatukhoz legközelebb álló technikákat sajátítsák el.

Darvas Attila

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.