2021, január 23, szombat.
custom_html_banner1

Koncertek a meghittebb adventi vasárnapokért

A megszokottól eltérő a karácsony előtti időszak a csíkszeredai Role együttes számára is. Míg a korábbi években ezekben a napokban külföldön és itthon turnéztak, ezúttal csak online adventi koncertekkel tudták megörvendeztetni a közönséget. Cél­juk, hogy meghittebb legyen a várakozás ideje.


Népi és vallásos hagyományokra épülő, adventi és karácsonyi dalokkal örvendeztette meg a nagyérdeműt az elmúlt években, a karácsonyt megelőző időszakban a csíkszeredai Role együttes. Külföldön és itthon is segítettek ráhangolódni az ünnepre. Böjte Csaba ferences szerzetest is számos alkalommal elkísérték előadásaira, így mozgalmas szokott lenni ez az időszak az együttes számára, ám idén visszafogottabb az ünnepi előkészület. Eddig mindössze három online koncertet tartottak, és még egy alkalommal, december 20-án, advent negyedik vasárnapján várják a közönséget a képernyők elé – mondta lapunk érdeklődésére Sántha Zsuzsa, az együttes énekese.

– Azt hittük, hogy nagyon nehéz, rideg és hideg advent lesz. Szóval, hogy még nehezebb lesz, mint az év többi része, mert nagyon hiányoznak a koncertek, a közönség, de hála Istennek, a Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ Kulturális Programok Hargita Megyéből programjának részeként összejött ez a négy online koncert. Eddig három koncertünk volt az adventi vasárnapokon, és mind felemelő élmény volt még így is, hogy nem találkoztunk személyesen a hallgatósággal. Eleinte még kicsit furcsa volt csak a kamerákba zenélni, de nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk. Rengeteg ember írt, hogy milyen jó élmény, egy kicsit meghozzuk az ünnep hangulatát, és a zene által meg általunk érzik, hogy közeleg a karácsony. A sok pozitív visszajelzéstől mi is lelkesedünk, és tényleg látjuk, hogy mennyien örülnek és mennyien várják vasárnapról vasárnapra a koncerteket – mutatott rá Sántha Zsuzsa.

Hozzátette: az együttes számára sem volt könnyű ez az év, de próbálnak optimisták lenni, kitartani, és remélik, hogy az előttük álló új év jobb lesz.

– Ezekben a nehezebb napokban mindenképp segítenünk kell egymást. Nekünk szükség van a közönség visszajelzésére, mi meg azt látjuk, hogy a közönségnek is szüksége van a zenére és ránk is – fűzte hozzá az együttes énekese.

Kapcsolódó cikkek:

14,347RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb