Kompetenciaméréstől a munkavállalásig

Álláskeresésben segítő eszközt mutatnak be

57

A csíksomlyói Pro Educatione felnőttképzési ernyőszervezet álláskeresésben segítő eszköz kipróbálására ösztönzi a fiatalokat, munkaadókat, valamint a ifjúságsegítő intézményeket. A SMART online tool nemzetközi kutatási projekt eredménye, sajátossága, hogy az egyén képességeit a rendszerben meghirdetett állásajnálatok követelményeivel párosítja össze.

Amint arról már korábban beszámoltunk, a csíksomlyói Pro Educatione felnőttképzési ernyőszervezet részt vesz a a SMART online tool nemzetközi kutatási projektben, amelynek köszönhetően olyan innovatív, web-alapú eszköz készül el, amely az egyén képességeit, érdeklődési körét a rendszerben meghirdetett állásajánlatok követelményeivel párosítja össze. Egyéb sajátossága, hogy az alacsonyan képzett fiatalokat célozza meg, és nem az iskolai végzettségekre, oklevelekre alapoz, hanem a személyes tulajdonságokat és kompetenciákat veszi figyelembe.
Péter Boglárka projektmenedzser közölte lapunkkal, hogy a Pro Educatione Egyesület várja azokat a jelentkezőket, együttműködőket, akik a kompetenciamérő tesztet szívesen kipróbálnák. Ugyanakkor várják olyan ifjúságsegítő vagy oktatási intézmények, szervezetek jelentkezését, amelyek célcsoportjaik felé közvetítenék azt, illetve azon munkaadókat, akik állásajánlataikat szívesen feltöltenék a SMART online rendszerbe.
A felhívás árpilis–májusra vonatkozik, de az év további részében is várják az érdeklődőket.

Keresztes Bea

A cikk a Hargita Népe április 16-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek