2021, január 18, hétfő.

Komédiás a főszerepben

Új videoklippel lepi meg hamarosan rajongóit a gyergyó­szentmiklósi Bagossy Brothers Company együttes. Az Add vissza című dalból készült videoklipet a Székely Dizájn Légió fiatal képzőművészekből álló csoportja készítette, létrejöttét pedig a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programja támogatta.

Bagossy Brothers Company. Forgatás közben Fotó: SDL
Bagossy Brothers Company. Forgatás közben Fotó: SDL

[dropcap]A[/dropcap]dott volt a pályázat, amely fiatal zenekarok első vi­deoklipjét támogatta, és volt az előzmény, hogy Ferenczi Zoltán, a Székely Dizájn Légió grafikusa nyerte a lemezborítóra kiírt pályázatunkat. Ahhoz ragaszkodtunk, hogy az általa megálmodott figura – akit mi csak komédiásnak emlegetünk – valamilyen formában benne legyen a videoklipben – mondta Tatár Attila, az együttes szóvivője.
Végül egy sörözés alkalmával született a döntés, hogy a Székely Dizájn Légió készítse el a videoklipet, hiszen a fiatal képzőművészekből álló csoportosulásban több olyan szakember is van, aki részt tudott vállalni a munkából. A videoklip készítésének részleteibe Balázs Áron, a Székely Dizájn Légió alapítója avatott be, elmondva, hogy a munkafolyamat lényegében januárban kezdődött rengeteg beszélgetéssel, áprilisra körvonalazódott a koncepció, majd utána elkezdődhetett a tényleges munka. Kifejtette, hogy a Ferenczi által korábban megalkotott komédiás figurájára találtak ki egy rövid animációt összhangban a dal szövegével, amit a légió csíkszentdomokosi tagja, Kosza Arnold kivitelezett.
– A videoklipben tehát úgy jelenik meg a zenekar, hogy közben egy történet részese, aminek főszereplője a komédiás, aki egyben a dal főszereplőjét is megtestesíti – mondta Balázs Áron vizuális művész, a klip rendezője.
Elmondta, Bukarestben filmeztek Răzvan Sima operatőrrel, mivel ott találtak legközelebb olyan stúdiót, amelyben megfelelő körülmények voltak. – Számunkra is fontos ez a videoklip, és nem csak azért, mert nagyon jó együttesnek tartjuk a Bagossy Brothers Companyt, hanem azért is, mert ezáltal olyan réteghez is eljut a mi munkánk, amelyhez egyébként nem – összegzett Balázs Áron.
A klipet néhány héten belül bemutatja a Petőfi tévé, utána pedig elérhető lesz videomeg­osztókon és közösségi oldalakon is – fűzte tovább a gondolatot Tatár Attila.
Elmondta, a nyár folyamán az együttes minden fontosabb eseményen jelen lesz, kezdve a Tusványostól a Kolozsvári Magyar Napokig, de fellépnek Magyarországon a Művészetek Völgyében és a szigetszentmiklósi Roxigeten is. A szóvivő azt is elmondta, közben készülnek az újabb dalok az új albumba, némelyekkel már a nyári koncertjeik alkalmával megismerkedhetnek rajongóik.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb