Kolumbiai siker a Szeben Körversenyen

Az esőzés miatt töröltek egy szakaszt

95

Az elmúlt hét végén Szeben környéke adott otthont az év legrangosabb országúti kerékpáros körversenyének, amelyen három pro-kontinentális és tizennégy kontinentális csapat, valamint két válogatott vett részt. A viadalon jelen voltak a csíkszeredai Team Novák versenyzői is, a viadalt a kolumbiai Ivan Ramiro Sosa Cuervo nyerte meg. Egy szakaszt a rossz időjárási körülmények miatt töröltek.

Szeben és környéke adott otthont az elmúlt hét végén a legrangosabb hazai országúti kerékpáros körversenynek. A nemzetközi szakszövetség (UCI) versenynaptárában 2.1-es kategóriájú Szeben Kerékpáros Körversenyen három pro-kontinentális és tizennégy kontinentális csapat, valamint két válogatott vett részt, többek között a csíkszeredai Team Novák is, amely a Tanovitchii Nicolae, Bratascsuk Andrij, Prevar Olekszandr, Novák Károly Eduárd, László Péter és Balázsi Lóránt felállítással indult a rangos viadalon.
Csütörtökön a Szeben központjában tartott prológgal – az egyéni időfutammal – kezdődött a körverseny, amelyet az olasz Davide Ballerini (Androni Giocattoli) nyert meg, a csíkszeredai csapattól Tanovitchii a 38. helyen zárt 13 másodperces hátránnyal, Prevar a 68. lett (+22 mp.), Bratascsuk a 75. (+25 mp.), László a 87., Novák a 88. (mindketten +29 mp.), Balázsi pedig a 92. helyen zárt (+32 mp.). A szakaszt 106 sportoló fejezte be.
Az első szakaszt Szeben és a Bâlea-tó között tartották hegyi befutóval, a 90 kilométeres távot Ivan Ramiro Sosa Cuervo (Androni Giocattoli) tette meg a leggyorsabban, megelőzve az orosz Alekszej Rjbalkint (Gazprom) és az olasz Antonio Santorót (Monkey Town). A kolumbiai számára itt dőlt el a végső győzelem is, hiszen több mint fél perccel volt jobb a második és 55 másodperccel a harmadik célba érkezőnél, de csak négy versenyző tudott kevesebb mint egyperces hátránnyal felérni a Bâlea-tóhoz. Tanovitchii a 11. lett 2 perc 11 másodperces hátránnyal, Bratascsuk a 48. (+9:15 perc), Prevar az 50. (+10:13 perc), Balázsi a 89. (+22:48 perc), Novák a 93. (+24:25 perc) lett, míg László Péter az időlimiten túl (+32:19 perc) ért célba, így őt nem rangsorolták.
Szombaton a Szeben – Szent­ágota – Nagydisznód – Sze­ben­juharos közötti 185,4 kilométeres szakasz várt volna a mezőnyre, ám a heves esőzések és a vihar miatt a rendezők és a versenybírák döntése alapján a versenyzők biztonságának figyelembe vételével törölték az etapot.
Vasárnap két félszakaszt teljesített a mezőny. Délelőtt a Nagydisznód és Szeben közötti 10 kilométeres távon tartották a csapat-időfutamot, amelyet a lengyel CCC Sprandi Polkowice gárdája nyert meg az orosz Gazprom Rusvelo (mindkettő pro-kontinentális) és a cseh Elkov (kontinentális) csapata előtt. A Team Novák a 12. helyen ért célba 1 perc 2 másodperces hátránnyal.
Vasárnap délután Szebenből indul a mezőny és Medgyes érintésével és 152,8 kilométer tekerés után tértek vissza Szebenbe, a szakasz mezőnybefutóval ért véget – 77 sportoló kapott azonos időt. Az etapot a holland Jason van Dalen (Delta Cycling Rotterdam) nyerte, a Team Nováktól Yanovitchii a 42., Prevar a 43., Bratascsuk a 68., Balázsi a 94., Novák a 96. helyen ért célba.
Ivan Ramiro Sosa Cuervo bizonyult a legjobbnak a Szeben Kerékpáros Körversenyen, az olasz Androni Giocattoli Sidermec pro-kontinentális csapat kolumbiai kerékpárosa ugyanis a hat egyéni kategóriából négyben első lett: ő nyerte az egyéni összetettet, a 23 év alattiak viadalát, a pontversenyt és a hegymenők viadalát is. A legjobb sprinter díját a holland Adriaan Janssen (Delta Cycling Rotterdam) kapta, a legjobb hazai versenyző pedig Emil Dima (MsTina Focus) lett, a csapatversenyt a Gazprom Rusvelo nyerte, a Team Novák a 11. helyen zárt.
A csíki csapatból a legjobb helyezést – a 13.-ot – Nicolae Tanovitchii érte el, Bratascsuk a 42., Prevar a 47., Balázsi a 95., Novák a 96. helyen zárt összetettben. A versenyt egyébként kilencvenhét kerékpáros fejezte be.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek