péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Költségvetés a szolgáltatásért

Újabb lépéseket tett a gyer­gyószentmiklósi önkormányzat a fűtésszolgáltatás átvétele érdekében: soron kívüli ülésen a szolgáltatás biztosítása érdekében nemrég létrehozott intézmény számára hagyták jóvá az induláshoz szükséges összeget.

Csupán három napirendi pontot vitattak meg tegnap a gyergyószent­miklósi tanácsosok, mindhárom a távfűtés kérdését érintette. Elsőként egy kritériumrendszerről szavaztak, amely az igazgatói állás meghirdetéséhez szükséges az önkormányzat alárendeltségébe tartozó fűtésszolgáltató számára. Mint elhangzott, bár nem lesznek közalkalmazottak a nemrég létrehozott intézmény dolgozói, a közszférában alkalmazott bérezést alkalmazzák esetükben, így a vezető legtöbb 3580 lejes fizetést kaphat.
A testület ideiglenes költségvetést fogadott el, amelyre ugyancsak a fűtésügy miatt van szükség. Nagy Zoltán polgármester azt mondta, az új szolgáltatónak a működéshez költségvetésre van szüksége, így a városvezetés nem várhatja ki, amíg elfogadásra kerül az országos költségvetés, majd a megyei, és végül helyi. Az ideiglenes költségvetés által teljesülnek a törvényes feltételek ahhoz, hogy hitelt biztosítsanak az önkormányzat alárendeltségébe tartozó intézménynek, amiből fizetni tudja az alkalmazottak bérét, valamint a hőszolgáltatáshoz szükséges nyersanyag árát.
Az utolsó napirendi pont arról rendelkezett, hogy 1,7 millió lejt bocsátanak az új szolgáltató rendelkezésére, hogy elkezdhesse működését, így legkésőbb március 8-ig át tudja venni a fűtésrendszert a jelenlegi szolgáltatótól. Azt, hogy az első hónapokban mennyi pénzre lesz szükség, az E-Star elmúlt hat évre vonatkozó adatai alapján számolták ki. A városvezető azt mondta, a szolgáltatás átvételét követően egyelőre a távhőszolgáltatás díjszabása nem fog változni a fogyasztók számára, a későbbiekben viszont dönthet módosításról a tanács.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb