2021, január 20, szerda.
custom_html_banner1

Költséges lesz meccset játszani

 

A Román Labdarúgó Szövetség bemutatta a megyei bajnokságokban, illetve az amatőr ligákban érdekelt csapatok számára jóváhagyott protokollt. Nem lesz olcsó mulatság.

Augusztus 1-jén, 5-én, illetve 9-én rendezik a labdarúgó harmadik ligáért a selejtező mérkőzéseket. Ugyanakkor még a legtöbb megyei bajnokságban nem dőlt el, hogy ki fogja képviselni az adott megyét a selejtezőben. Ezek a selejtezők csoportokra vannak osztva regionális felosztásban.

Annak érdekében, hogy a megyei szövetségek le tudják szervezni a megyei bajnokságokból még hátramaradt bajnoki meccseket, illetve a Román Kupa megyei szakaszát, a szakszövetség – alaposan megkésve – egy protokollt dolgozott ki számukra is.

Ezebben a szabályzóban olyan feltételek vannak, amelyek alapvetően fogják meghatározni, hogy részt tudnak-e venni majd a selejtező meccseken a csapatok. Egyrészt az első hivatalos mérkőzés előtt két tesztelésen kell túlessenek a játékosok. És e teszteket periodikusan meg kell ismételjék. A tesztek 10 ezer lejbe fognak kerülni összesen.

A stadionok és környékük zónákra van osztva, ahol pontos számokban van meghatározva, hogy hol hány személy és kik tartózkodhatnak. A pályán és környékén a játékosok és a szakmai stáb, kiegészülve a bírókkal, az egészségügyi személyzettel, labdaszedőkkel, egy fotóssal, őrző-védőkkel stb., összesen 64 személy. A második zóna a lelátó lesz, ahol összesen 24 személy tartózkodhat: egészségügyi személyzet, megfigyelők, sajtó, csendőrség, rendőrség stb. A harmadik zóna a stadionon kívüli, ahol 10 csendőr jelenléte kötelező.

Hogyan áll Hargita megye?

A megyei labdarúgó-bajnokság küzdelmei két csoportban zajlottak. A Keleti csoportban a Gyergyó­szentmiklósi VSK, míg a Nyugatiban a Székelyudvarhelyi Sporting állt az élen a megszakítás előtt. Sokáig kérdés volt, hogy miként tudják le a csapatok a selejtező meccset egymás között, de végül elhárult ez az akadály. A megyei szövetség mindkét csapatot bajnoknak hirdette ki, ám a harmadik ligáért vívandó selejtezőre a gyergyói csapat mehet, mert csak nekik van meg a sportazonossági igazolvány (CIS), amely kötelező a selejtezőn való részvételhez.

A Román Kupa megszervezése a fentebb említett tesztek miatt akadályokba ütközhet. A sorozat jelenleg a nyolcaddöntőknél tart. Innen négy csapat – Máré­falva, Sporting, Agyagfalva, Szé­kely­keresztúr – lépett tovább a negyeddöntőbe.

A legnagyobb gondban a megyei szövetség van, amely augusztus 5-ig le kell jelentse, hogy ki nyerte a sorozat megyei szakaszát. Ehhez kell egy rangsort felállítson, ám nem tudják, hogy milyen kritériumok szerint.

Kapcsolódó cikkek:

14,320RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb