Kolozsváron az első verseny

Rajt szeptember 12-én

43

A koronavírus-járvány miatt értelemszerűen a cselgáncsban is leállt minden. Az Európai Cselgáncs Szövetség a minap közzétette a folytatás menetrendjét, amelyből kiderül, hogy szeptember 12-én lesznek az első versenyek Európában. Kolozsváron folytatódik a versenyszezon

Kolozsváron lépnek tatamira a cselgáncsozók

Az Európai Judo Szövetség (EJU) közzétette őszi tervezett versenynaptárát. Augusztusban még nem lesznek EJU-versenyek, de szeptembertől jóval sűrűbb kínálatból válogathatnak majd a korosztályok – amennyiben lesz erre mód. Amint azt az EJU közleményében olvashatjuk, a nyár utolsó hónapjában sem lesznek európai nemzetközi versenyek, mi több, a nemzetközi szövetség is úgy határozott, hogy az augusztusra tervezett junior és ifjúsági világbajnokságot elhalasztja.
Szeptembertől sűrűbb lesz az európai naptár, szinte minden hétvégére jut ifjúsági, junior és felnőtt nemzetközi verseny. A közleményben Szergej Szolovejcsik, az EJU elnöke úgy fogalmazott, a versenysportban szokatlan helyzet – amit a koronavírus-járvány okoz – egyelőre nem engedi meg, hogy bárki biztosra tervezzen, de bízik benne, hogy őszre normalizálódik a helyzet, s a dzsúdós család visszatérhet a megszokott életéhez. Az első versenyt szeptember 12-én rendezik Kolozsváron. Ez a kadett korosztály Európai-kupa lesz, amelyre mintegy 800 versenyzőt várnak. Ez lesz gyakorlatilag a szezon első jelentős nemzetközi versenye, amelyet a tervek szerint a résztvevők közös edzőtábora zár. Két héttel később, szeptember 27-én pedig a felnőttek Európai-kupa-küzdelmeit rendezik majd meg a Kincses Városban, erre a megmérettetésre félezer sportolót várnak.

A versenynaptár legfontosabb dátumai
– prágai felnőtt Európa-bajnokság: 2020. november 8–10.;
– rigai ifjúsági Európa-bajnokság: 2020. november 28. – december 1.;
– egyszerre két korosztálynak rendeznek Európa-bajnokságot Porec-ben: a junior és U23-as kontinensbajnokságra 2020. november 11. és 15. között kerül sor;
– csapat Európa-bajnokság, Bukarest: 2020. november 28-án;
– a klubcsapatok Európa-bajnokságát (az Európa Ligát és a Bajnokok Ligáját) törölték a naptárból;
– a kata és a veterán Európa-bajnokságot később kijelölt időpontban rendezik meg, igazodva a kata és a veterán világbajnokság időpontjához.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.