2021. június 12, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Kolozsvárnak nem sikerült a bravúr

Véglegessé vált a labdarúgó román bajnokság második vonalának mezőnye, miután a Kolozsvári U-nak nem jött össze a bravúr az első ligás osztályozón a Nagyszeben ellen. Az U-val teljesedett ki a húszcsapatos mezőny, amelyben ott van az FK Csíkszereda is.

Nehéz dolga lesz az FK-nak a másodosztályban Fotó: Halmágyi Zsolt

Egy kérdés volt még hátra a labdarúgó második liga mezőnyét illetően, éspedig, hogy a Kolozsvári U vagy a Nagyszeben lesz, aki ebben az osztályban fog szerepelni.
Az első ligáért vívott osztályozó első összecsapásán Kolozsváron az U kétgólos hátrányba került a Miriuță László által felkészített Nagyszeben ellen, és innen kezdve bravúrnak számított volna, ha sikerül a párharc állását megfordítaniuk. A tegnap esti visszavágó pedig a hazai, nagyszebeni csapat szája íze szerint alakult egészen a 65. percig, amikor az U kapitánya, Goga betalált és egyre faragta az összesített hátrányt. A második gólt viszont nem sikerült bevinniük a „piros sapkásoknak”, így az U maradt a második ligában.
Ezzel pedig az is eldőlt, hogy egy igencsak kellemetlen ellenfél jutott az FK Csíkszeredának a második ligában. Az U nemcsak attól lesz kellemetlen, hogy gyakorlatilag első ligás költségvetéssel dolgozik, hanem híresen magyarellenes szurkolótábora miatt is.
Az már korábban eldőlt, hogy az Európa Labdarúgó Szövetség által kilencpontos levonással megfenyegetett Pandurii Târgu Jiu megúszta a szankciókat, így maradhatnak ők is a második ligában.

Nehéz szezon lesz
Az FK Csíkszeredára egy teljesen új próbatétel vár a soron következő idényben. Egyrészt sokkal nagyobbak lesznek a távolságok. A legközelebbi ellenfél 200 kilométerre lesz. Továbbá bővebb lesz a mezőny is. Az FK-ra a bajnokság során 38 találkozó vár.
Az elmúlt évekhez hasonlóan, minden bizonnyal a bajnoki szezon már augusztus elején vagy legkésőbb közepén elkezdődik. A hivatalos nevezések júliusban járnak le, és ekkor lesz hivatalos a mezőny, továbbá a szakszövetség ebben az időszakban közli a bajnoki menetrendet is.

A második liga mezőnye
A 3. Ligából feljutott csapatok: FK Csíkszereda, Gloria Buzău, FC Rapid Bukarest, AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele, CSM Școlar Resica.
A 2. Ligában bentmaradtak: Sportul Snagov, FC Argeș Pi­teș­ti, CS Mioveni, Nagyváradi Lu­ceafărul, Bukaresti Meta­log­lobus, Aradi UTA, Temesvári Ripensia, Konstancai Farul, Temesvári ASU Poli, Bukaresti Daco-Getica (korábbi Bukaresti Juventus), Pandurii Târgu Jiu, Petrolul Ploiești és a Kolozsvári U.
Az 1. Ligából kiesők: Concordia Chiajna, Dunărea Călărași.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

Tizenöt megyében van árvízveszély a hétvégén

HN-információ Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet az ország 15 megyéjére adott ki első fokú árvízriasztást. A riasztás hétfő délig van érvényben. A szombat délutántól...

A kormány azonnali lemondását követeli az AUR

A kormány azonnali lemondását követeli a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), amely szerint az országos helyreállítási terv kapcsán jelzett rendellenességek a kabinet alkalmatlanságát bizonyítják. Az...

Egy gyergyói kutyamenhely segítséget kér

Bár gyakran láthatjuk, hogy napjainkban nem megfelelőképpen bánnak az állatokkal, bőven van példa arra környékünkön is, hogy egyesek akár egész életüket feláldozzák értük. A...

Legfrissebb