Kőkeményen küzdeni fogunk mindenki ellen

127

Lejárt az őszi idény a hazai teremlabdarúgó-bajnokságban, amely során öt találkozót már a tavasziból is letudott a mezőny. Az újonc Csíkszeredai Imperial Wet a hatodik helyen áll, ami felsőházi rájátszást érne, de a további sorsolás a közvetlen riválisoknak kedvez. Az elmúlt hónapok tapasztalatairól a csíki csapat edző-játékosát, Szőcs Lorándot kérdeztük. A bajnokság a tervek szerint februárban folytatódik, amikor elkezdődnek egyben a Románia-kupa küzdelmei is, amelyben szintén érdekelt a csíki csapat.

Szőcs Loránd elégedett csapata teljesítményével

– Miként látja a csapat őszi teljesítményét?

– A csapat teljesítményével nagy vonalakban elégedett vagyok. A tabellán a hatodik helyet foglaljuk el, de hogy ezt meg is tartsuk, ahhoz szinte minden meccsünket meg kellene nyerjük. Összességében úgy látom, hogy hullámzó a játékunk, ami egy újonc csapattól nem is meglepetés. A top csapatokkal nem tudjuk felvenni a versenyt, a középmezőnnyel viszont igen, míg az úgymond kötelezőeket tudjuk hozni. Ez viszont a rájátszásra nem elég.

– Egy pici elégedetlenséget, vagy hiányérzetet látok…

– Az itthon elhullajtott 2-2 pont a Iași, illetve a Călărași ellen nagy fájdalmunk. Mindkét meccs a kezünkben volt, és nem sikerült megnyernünk. Ha az a két meccs meglett volna, most teljesen máshogy festenének a rájátszásba való jutási esélyeink. Sőt, ha a Călărași elleni meglett volna, akkor is nagy esélyünk maradt volna. Hogy nem sikerült behúznunk a két mérkőzést, azt a tapasztalatlanság hiányára írnám. Egyrészt a játékosokéra, másrészt az én felelősségemre. Mindenki hibázik, együtt kell fejlődjünk, játékosok és én edzőként a csapattal.

– Még van négy forduló, bármi megtörténhet!

– Nem szándékozunk feladni a harcot. Ameddig matematikai esélyünk marad a rájátszásba jutásra, addig kőkeményen küzdeni fogunk mindenki ellen. Van két kötelező hárompontos meccsünk, illetve két nagyon nehéz találkozónk Székelyudvarhellyel itthon, míg Temesvárral idegenben. Mi mindent meg fogunk tenni.

– Miben kell fejlődjön a csapat, hogy elérjék a kitűzött célt?

– Elsősorban a tapasztalatot tudom mondani, és ezt csak meccsekkel tudjuk elérni. Fontos ugyanakkor, hogy végig koncentráltak legyünk, egy percre sem szabad kiengednünk, hiszen azonnal büntet ilyenkor az ellenfél. Tehát fejben kell előrelépjünk és higgadtak kell maradjunk. El kell higgyük, hogy többre vagyunk képesek.

Darvas Attila

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.