Kőkemény meccsel nyitja az idényt a Sportklub

Sorozatterhelés alatt a Gyergyói HK

48

Elérkezett az idő a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata számára is, hogy bemutatkozzon az Erste Ligában. Méghozzá egy nagyon nehéz ellenféllel szemben. A kék-fehérek ugyanis a nyáron alapos vérfrissítésen és combosodáson átesett Ferencvárost fogadnak.

Valcharékra kemény ütközet vár a Fradi ellen Fotó: Pál Zoltán / Archív

Meccsekkel tarkított időszakon van túl a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, de a java még csak ezután következik. A kék-fehérek ugyanis ma este 18.30-tól elkezdik menetelésüket az Erste Ligában, méghozzá a Ferencváros ellen.
A zöld-fehérek kerete a nyáron alaposan átalakult. Magyar válogatott játékosokat, vagy épp a válogatottsághoz közel álló játékosok sorát igazolták le és nagyszerű légiósokkal egészítették ki őket. És bár az első meccsüket a Debrecen ellen csak hosszabbítással, míg a másodikat az Újpest vendégeként hosszabbítás után elveszítették, biztosan állítható, hogy erős ellenfelek lesznek. Az új vezetőedző, Fodor Szabolcs, ugyan még nem tett minden elemet a helyére, de minden alakulatra igaz ez.
Akárcsak a Sportklubra, amely bár négy meccset letudott a román bajnoki idényből, azok nem okoztak igazi nagy fejtörést a sportolóknak. Az Erste Liga és az ott szereplő ellenfelek más csoport. Leo Gudas–Hozó Levente edzőpárosnak annyival könnyebb dolga van rivális kollégájukkal szemben, hogy a Sportklub keretének magja egyben maradt és azt egészítették ki néhány játékossal. Így a közeg és az elvárások senki számára sem az ismeretlent jelentették.
Ez ugyanakkor nem jelent garanciát a biztos győzelemre. Leo Gudas vezetőedző pedig kemény ütközetre számít, amelyen minden jégre lépő játékos maximálisan oda kell tegye magát a siker érdekében. Ezért készültek a nyár folyamán.
– Nem sokat tudok az új Ferencvárosról, bár végignéztem a legutóbbi mérkőzésüket. Az viszont biztos, hogy a három pont érdekében nagyon jó játékot kell mutassunk. Minden mérkőzésre ezért a célért korcsolyázunk ki, így is készültünk az előttünk álló feladatra. Ez lesz ugyanakkor az első Erste ligás meccsünk az idényben, így érthető, hogy picit idegesebb mindenki. A saját játékunkra kell koncentráljunk és azokat az elemeket kell betartani a 60 perc alatt, amelyet edzéseken, vagy épp az öltözőben kértem a srácoktól – fogalmazott Leo Gudas, a csíkiak szakvezetője.
A Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros Telekom mérkőzést ma 18.30-tól rendezik a Vákár Lajos Műjégpályán. A Sportklub vezetősége ugyanakkor felhívja a szurkolók figyelmét, hogy azok a nézők, akik nem rendelkeznek bérlettel, figyeljék, hogy ne bérletes helyekre üljenek le, továbbá minden kilátogató nézőt arra kér, hogy a torlódás elkerülése érdekében idejében foglalják el helyüket.

Nagyüzem a GYHK-nál is
A Gyergyói Hoki Klub játékosait is bedobják a mély vízbe az elkövetkezendő napokra. Öt nap alatt ugyanis négy kemény meccsük lesz. A sort a Bukaresti Steaua ellen kezdik meg ma 18.30-tól Kézdivásárhelyen. Majd vasárnap este ugyancsak 18.30-tól fogadják a Ferencváros csapatát az Erste Ligában. A román bajnokságban első idegenbeli meccsük lesz ez a piros-fehéreknek, míg az Erste Ligában az első hivatalos összecsapásuk.
A sort viszont megyei és egyben székely derbi követi hétfőn és kedden a Csíkszeredai Sportklub ellen. A hétfői találkozó dupla meccs lesz, hiszen mindkét sorozatba beleszámít, míg a keddi Sportklub elleni összecsapás már csak román bajnoki.
A gyergyói szakvezetés alaposan fel kell készítse a legénységet, hiszen most már ők is megtapasztalják, milyen sorozatmeccset játszani.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.