2021, január 26, kedd.
custom_html_banner1

Kóborló lovak riogatnak

Több olvasónk jelezte, hogy Gyer­gyószentmiklós utcáin, közterein gazdátlanul kószáló lovak riogatták a járókelőket, akadályozták a forgalmat az utóbbi napokban. A lovakat azóta sikerült befogni, gondatlan gazdájuk a bírság mellett napi tartásdíjat is kell fizessen.

Gazdátlan ló. Hajtókertbe viszik az utcán kószáló lovakat Fotó: Lázár Hajnal
Gazdátlan ló. Hajtókertbe viszik az utcán kószáló lovakat Fotó: Lázár Hajnal

Kutyasétáltatás közben az esti órákban a Virág és a Bucsin negyed között találkoztam egy gazdátlan lóval, amely szemlátomást riadt volt, mert nagyon nyerített – jelezte egyik olvasónk afelől érdeklődve, hol lehet jelenteni az ilyen eseteket. Két másik olvasónk a Salamon Ernő Gimnázium előtt találkozott kószáló lóval, elmondva, bizonyára valaki meg is riasztotta a jószágot, mert az úttestre vágtatott, ezáltal akadályozva az autósforgalmat is.
– Kárt tehet akár a parkoló autókban is egy megijedt, vágtató ló, nem beszélve arról, mekkora galibát okozhat, ha netán egy autó elüti, de kisgyereket is eltaposhat – mondta a másik olvasónk.
Olvasóink kérésére Madaras Szidóniánál, a polgármesteri hivatal szóvivőjénél érdeklődtünk: mi a teendő, ha valaki gazdátlanul kóborló lovat lát az utcán? A szóvivő elmondta, hogy a helyi rendőrséget kell értesíteni a 0726–123776-os telefonszámon, mert ők hivatottak eljárni ilyen esetekben is. Jelezte, hogy a hivatal köztisztaságért felelős egysége foglalkoztat olyan személyt, aki képes befogni egy elszabadult lovat, amelyet a hajtókertben helyeznek el addig, amíg a gazdája érte megy.
– Arra még nem volt példa, hogy ne jött volna utána a gazda – mondta a szóvivő, arra is kitérve, hogy a gondatlan gazdát 100 lejtől 500 lejig terjedő bírsággal sújthatják, amellett, hogy 50 lejes napi tartásdíjat kell fizessen az elkószált lova miatt.
Madaras Szidónia azt is jelezte, hogy tegnap éjszaka két óra körül fogtak be két gazdátlan lovat, amelyek lapzártakor még a hajtókertben voltak.

Jánossy Alíz

Kapcsolódó cikkek:

14,357RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb