Kizártak egy sor bizonyítékot

55

Részben helyt adott a védőügyvédek kérésének, és kizárt egy sor, a Korrupcióellenes Ügyészség által benyújtott jegyzőkönyvet a bizonyítékok sorából a Hargita Megyei Törvényszék a Ráduly Róbert Kálmán volt polgármester és Szőke Domokos alpolgármester korrupciós perében.

Sikernek minősítette a Hargita Megyei Törvényszék tegnap közölt döntését Almas Sonia, Ráduly Róbert Kálmán volt csíkszeredai polgármester védőügyvédje, miszerint a törvényszék részben helyt adott a kérésüknek, és kizárt egy sor, az ügyészek által benyújtott bizonyítékot.
A Hargita Megyei Törvényszék honlapján közzétett közlemény szerint közel negyven jegyzőkönyvről van szó, az ügyvéd szerint ezek a két vádlott, Ráduly, illetve Szőke Domokos általuk törvénytelennek tartott lehallgatásáról készültek. A törvényszék azt is elrendelte, hogy a döntés tudomásul vételét követően az ügyésznek közölnie kell, hogy ezek után is fenntartja-e azt a javaslatát, miszerint a két érintettet bíróság elé állíttatja.
– A Hargita Megyei Törvényszéknek ezt a döntését minden bizonnyal az ügyészség meg fogja óvni, így a Marosvásárhelyi Ítélőtábla is tárgyalni fogja ezt – adott hangot véleményének Szász Ferenc, Szőke Domokos védőügyvédje. Meglátása szerint erre már akár jövő héten is sor kerülhet, annak függvényében, hogy a Hargita Megyei Törvényszék mikor teszi közzé a döntés indoklását.

Forró-Erős Gyöngyi

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.