Kivonták Magyarországról az Adengót

Nem megfelelő a hazai gyártású kukorica-gyomirtó

241

Elrendelte a Genezis feliratú, Romániából származó Adengo kukorica gyomirtó szer kivonását a forgalomból a magyar élelmiszer-biztonsági hatóság. A szert felhasználni is tilos – figyelmeztet a felügyelet.

Elrendelte Magyarországon a Genezis feliratú, Romániából származó Adengo kukorica gyomirtó szer kivonását a kereskedelmi forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság megtiltotta a szer forgalomba hozatalát, valamint felhasználását, mert a készítmény hatóanyag-tartalma jelentősen eltér az engedélyezettől, így hatékonysága nem megfelelő. A visszavont terméket 2018. február 15-én gyártották, gyártási száma EV56008965, 5 literes kiszerelésű és a magyar címke alatt román címke látható. Az Adengo gyomirtó szert takarmány- és silókukoricában magról kelő egy- és kétszikű gyomok irtására használják.
A készítmény Romániából származó tételeinek hatékonyságát termelői panaszbejelentés alapján kezdte el vizsgálni a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal. A Nébih laboratóriumában végzett vizsgálatok igazolták, hogy a készítmény hatóanyag-tartalma jelentősen eltér az engedélyben foglaltaktól. A Nébih figyelmezteti a termelőket, hogy a megadott azonosítókkal rendelkező terméket ne használják fel, hanem vigyék vissza a vásárlás helyére! Az intézkedés jelenleg kizárólag a fentiekben ismertetett konkrét tételt érinti.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.