Kiütéses román siker

76

Idegenben győzött Románia, Magyarország viszont hazai pályán szenvedett vereséget a 2018-as labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőinek második fordulójában. A románok listavezetők, míg a magyarok győzelmi kényszerbe kerültek.

Román öröm, örmény bánat. Hamar eldőlt a mérkőzés
Román öröm, örmény bánat. Hamar eldőlt a mérkőzés

A románok jól, a magyarok rosszul zárták a 2018-as labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőinek második fordulóját. A Cristoph Daumm által irányított románok Örményországban arattak gólzáporos sikert, míg a magyar válogatott otthon kapott ki Svájctól.
A román válogatott számára a lehető legjobban kezdődött a mérkőzés, és gyakorlatilag a második percben el is dőlt a találkozó. A 3. percben a hazaiaktól Gor Malakyan kézzel mentett a tizenhatoson belül, a játékvezető a büntető mellett ki is állította a középpályást, Stancu pedig értékesítette a tizenegyest. Az örményeket megfogta az emberhátrány, a támadólag fellépő románok pedig fél óra alatt el is döntötték a meccset: előbb Adrian Popa, majd Răzvan Marin és Stanciu is gólt ért el. Szünetig az örmények egyszer voltak igazán veszélyesek, a második félidőre is a románok jöttek ki határozottabban, és Chipciu egy óra játék után beállította a végeredményt. A románok holnap 19 órától Kazahsztánban lépnek pályára.
A magyarok hazai pályán nem bírtak Svájccal, annak ellenére, hogy az első félidőben remek ütemben és támadólag léptek fel. A gól nélküli első félidőt követően a vendégek Lang Ádám hatalmas hibáját kihasználva az 51. percben megszerezték a vezetést, két perccel később azonban Szalai Ádám egyenlített. Svájc a 67. percben újra előnybe került, ám a 72. percben Szalai megint egyenlített. A hajrában mindkét gárda a győzelemért támadott, végül a svájciak a csereként beállt Valentin Stocker révén megszerezték a három pontot érő gólt. A magyar válogatott ma 21.45-től Rigában Lettország vendégeként lép pályára.

Eredmények
A csoport: Franciaország – Bulgária 4–1, Hollandia – Fehér­orosz­ország 4–1, Luxemburg – Svédország 0–1.
B csoport: Magyarország – Svájc 2–3 (0–0) /Szalai Á. (53., 71.), illetve Seferovic (51.), R. Rodríguez (67.), Stocker (89.)/; Portugália – Andorra 6–0; Lettország – Feröer-szigetek 0–2.
C csoport: Németország – Cseh­or­szág 3–0, Észak-Írország – San Ma­rino 4–0, Azerbajdzsán – Nor­végia 1–0.
D csoport: Ausztria – Wales 2–2, Moldova – Szerbia 0–3, Írország – Grúzia 1–0.
E csoport: Örményország – Románia 0–5 (0–4) /Stancu (5., büntetőből), Popa (10.), Marin (12.), Stanciu (29.), Chipciu (60.)/; Lengyelország – Dánia 3–2; Montenegró – Kazahsztán 5–0 (1–0).
F csoport: Anglia – Málta 2–0, Skócia – Litvánia 1–1, Szlovénia – Szlovákia 1–0.
G csoport: Olaszország – Spanyolország 1–1, Macedónia – Izrael 1–2, Liechtenstein – Albánia 0–2.
H csoport: Belgium – Bosznia-Hercegovina 4–0, Görögország – Ciprus 2–0, Észtország – Gibraltár 4–0.
I csoport: Izland – Finnország 3–2, Törökország – Ukrajna 2–2, Koszovó – Horvátország 0–6.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek