2021, január 17, vasárnap.

Kiürítették az iskolát, ellátták a sérülteket

Katasztrófavédelmi gyakorlat zajlott tegnap Gyergyó­szent­miklóson, amelyet a Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége, valamint a gyergyószentmiklósi tűzoltóság, rendőrség, csendőrség és önkormányzat részvételével bonyolítottak le.

05_gyergyo_gyakorlat_lh_02

Gheorghe Pop, a Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőségének vezetője, valamint Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós alpolgármestere, a helyi alakulat hivatalból megbízott vezetője a katasztrófavédelmi nap bevezetőjeként tartott egyeztetésen egyaránt azt hangsúlyozta, minden állampolgárnak fontos tudni azokat a legszükségesebb lépéseket, amelyek katasztrófahelyzetben szükséges a polgárok testi épségének megőrzése érdekében: bizonyos esetekben nem várhat senki arra, hogy majd a tűzoltók, a rendőrség, az önkormányzat megoldja a fennálló helyzetet, mindenkinek pontosan kell tudnia, hogy melyek a legfontosabb tennivalók– szögezték le az illetékesek.
A szakmai találkozót követően a Salamon Ernő Gimnáziumban és a Sfântu Nicolae Líceumban földrengés-szimuláció zajlott, ennek során megszólaltak a vészjelző szirénák is. Bemutatták a sebesültek ellátását, majd a gyakorlat a vízháznál folytatódott, ahol a klórtartály meghibásodását szimulálták a résztvevők. A levegőbe jutó klórt a szakemberek vízzel semlegesítették, majd a sérülteket ellátásban részesítették. A katasztrófavédelmi gyakorlatot átfogó kiértékeléssel zárták a szervezők.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb