Kitüntetés Békésen

47

Díszpolgári címet adományozott Békés város Mezei Jánosnak, Gyer­gyószentmiklós tisztsége gyakorlásától eltiltott polgármesterének a két testvértelepülés közötti kapcsolat elmélyítésében végzett munkájáért.

Békés város kitüntetettjei, középen Mezei János
Békés város kitüntetettjei, középen Mezei János

Békés várossá nyilvánításának 43. évfordulója alkalmából tartottak ünnepi testületi ülést a magyarországi településen. Az eseményen Békés Város Díszpolgára címet kapott Mezei János. Az ünnepségen elhangzott, Mezei minden alkalommal igazi székely házigazdaként, őszinte szívélyességgel fogadta a Gyergyószentmiklósra érkező békési küldöttségeket, gyakran jött újabb és újabb ötletekkel, hogy a két testvértelepülés közösségei között miképpen lehetne szorosabbra fűzni a kapcsolatokat. Hangsúlyozták, úgy vélik, Mezei Jánosra van miért felnézni és megbecsülni, ezért döntöttek úgy, hogy „megerősítik őt” a kitüntetés által.
Gyergyószentmiklós tisztségének gyakorlásától eltiltott polgármestere a bíróság engedélyével utazott el a hétvégén Magyarországra, hogy átvegye a díszpolgári címet. Ünnepi beszédében elmondta, miután megkapta Békés város levelét, felidézte azokat a pillanatokat, amelyek összekötik őt a testvértelepüléssel, a találkozásokat, közös eseményeket. Elmondta azt is, amikor hatóságok általi meghurcoltatása elkezdődött, a békésiek is igyekeztek segíteni neki és családjának, biztató szóval, ajándékokkal, anyagi támogatással. Megjegyezte, ő maga, szívvel-lélekkel dolgozott azon, hogy „a Gyergyószentmiklós és Békés közötti madzagot erős kötéllé fonja”, és azt reméli, ez a kapcsolat megmarad a jövőben is. Mezei köszönetet mondott a megtisztelő kitüntetésért, kiemelve, sokat jelent ez számára a jelenleg folytatott küzdelmében.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek