Kitiltják a tanuló vezetőket

Kisvárosi csúcsforgalom

1 801

Egy régóta létező tanácshatározat előírásaira hívja fel ismét a figyelmet a helyi rendőrség: a nap legforgalmasabb időszakaiban tilos az ún. „iskolaautók” közlekedése a város központjában. A rend őrei ellenőrzéseket helyeztek kilátásba.

Megállítják a tanuló vezetőt, hogy ne lassítsa a forgalmat. Sok az autó a központban

Egy 2015-ben elfogadott tanácshatározat értelmében a város közlekedési nehézségeit figyelembe véve, a csúcsforgalom idejére, hétköznapokon 6–9, valamint 14–17 óra között tilos a gépjárművezető-oktatás a Kossuth Lajos utcában, a Bethlen Gábor utcában, a Városháza, Kőkereszt és Márton Áron tereken, azaz a belváros területén. Az önkormányzati testület az autóvezetők és a forgalomban résztvevők érdekében hozta meg akkoriban a határozatot, hogy a túlzsúfolt forgalmat gördülékenyebbé tegye a csúcsidőben. Mint látható, nem új keletű intézkedésről van szó, de betartása nem érvényesül maradéktalanul a mindennapokban.
A polgármesteri hivatal a tanácshatározat betartatásával a helyi rendőrséget bízta meg, a testület írásban is tájékoztatta az előírásról a gépjárművezető-oktatókat, akiket most újból emlékeztetnek a szabály betartásának fontosságára. A helyi rendőrség közleményben hívta fel a figyelmet, hogy az elkövetkező időszakban ellenőrzésekre számíthatnak az érintettek.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek