2021, január 17, vasárnap.

Kisvállalkozókat segítenek

A csíkszeredai Soldigo webshop szolgáltatás a kisvállalkozókat segíti az online értékesítésben. Megadja a lehetőséget arra, hogy új piacokat fedezhessenek fel, ahol nagyobb a kereslet, a mozgás. A cég hazai, de számos külföldi vállalkozóval dolgozik együtt és népszerűsíti azokat. A részletekről Máthé Zsolt-Lászlót, a cég egyik alapítóját kérdeztük. 

Több csatornán keresztül segít a kisvállalkozásoknak az online térben értékesíteni a Soldigo. Internetes felület, weboldal, amely lehetővé teszi webáruházak készítését gyakorlatilag programozói tudás nélkül – mondta Máthé Zsolt-László.

Hozzátette, hatékony marketing eszköztárat kínálnak az eladások növelésére. Mint mondta, megadják a kisvállalkozóknak a lehetőséget, hogy új piacokat fedezzenek fel, ahol hatalmas a kereslet a termékeire. Vagyis a Soldigo segít a kisvállalkozásoknak világszerte népszerűsíteni a szolgáltatásukat, termékeiket.

A vállalkozás ötlete 2010-ben fogalmazódott meg. Célja olyan internetes felület létrehozása volt, amely segít a kisvállalkozásoknak, de akkor még csak a technikai tudás volt meg.

– Nem voltam tisztában azzal, hogy mit jelent egy startup, hogyan kell elindítani egy ilyen jellegű vállalkozást, hogy mivel is jár ez. 2014-ben folyamatosan figyelemmel kísértem a különböző startup-eseményeket, és egy magyarországi programra jelentkezve második opcióként bejelöltem a prágai StartupYard acceleratort – tette hozzá az alapító.

A magyarországiaktól nemleges választ kaptak, viszont a prágaiak meghívták őket egy találkozóra, és ezután jutottak be a prágai StartupYard accelerator programba, ami három hónapot tartott. Ez adott segítséget, támpontot a Soldigo létrehozásában. A csapat bővült azóta, újrafejlesztették a felületet, és folyamatosan dolgoznak rajta. Az idő előrehaladtával pedig nemcsak a cég, hanem az azt működtető szakemberek is fejlődnek. Az újabb fejlesztéseket mindig az ügyfelek igényei szerint végzik, a céljuk minél több kisvállalkozónak megadni a lehetőséget, hogy belépjen az online értékesítés világába.

– Az ügyfeleink a világ különböző országaiból vannak, mint Guatemala, Egyiptom, Magyarország, az Egyesült Államok, Angliából és természetesen Romániából. Egy adott ponton népszerűbbek voltunk Dél-Afrikában, mint egész Európában, de ez folyamatosan változott, változik most is. Ma a legtöbb ügyfelünk Magyarországról és Romániából, Erdélyből van – fűzte hozzá a startup-vállalkozó.

Mint mondta, jelen pillanatban az erdélyi piacra fókuszálnak, hiszen a statisztikák és felmérések alapján is a kis- és középvállalkozásoknak szükségük van a segítségre, jobban, mint bármikor, tekintve a járvány okozta gazdasági problémákat. A Soldigo csapata kitalált egy egyszerű folyamatot, amellyel támogathatja ezeket a cégeket, hogy minél gyorsabban megmutatkozhassanak a virtuális piacon. A részletek a https://soldigo.com/digitaliscsomag weboldalon is elérhetők.

– Jövőbeli tervünk, hogy a Soldigót a hazai és a közép- és kelet-európai online értékesítés terén kulcsfontosságú szerepet betöltő felületté fejlesszük. Hamarosan olyan újdonságokkal fogunk jelentkezni, amelyek még egyszerűbbé és gyorsabbá teszik az online értékesítést – zárta összefoglalóját Máthé Zsolt-László.

Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb