Kistigris – zenés mesejáték

Gyermekhangverseny nemcsak gyermekeknek

83

Ismét jön Győző bácsi! – mondja már néhány gyermek, miután megtudja, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is jön a Bon-bon matiné-produkció, akiktől eddig a Lúdas Matyit, a Tuba Tóbiást, a Kacor Királyt vagy a Három kismalac meséjét láthatták.

AIX. Székelyföld Napok rendezvénysorozat keretében, Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ, Csíkszereda Önkormányzata és a Csíki Kamarazenekar Egyesület közös szervezésében immár negyedik alkalommal tartanak gyermeknek szánt előadást, amelyet két helyszínen, négy alkalommal adnak elő: Csíkszeredában, október 16-án, 12.00 és 18.00 órától, a Művészetek Házában (volt Szakszervezetek Művelődési Házában), illetve Sepsiszentgyörgyön, 17-én, 10.00 és 12.00 órától, a Tamási Áron Színházban. A kisgyermekeknek szóló zenés mesejátékon fellép a Csíki Kamarazenekar és a Georgius Kamarazenekar, illetve a szerzőpáros, Lukácsházi Győző narrátor-műsorvezető és Balogh Sándor zeneszerző-karmester.
A három délelőtti előadásra az óvodás és iskolás gyermekeket viszik az óvónők és tanítók, a csíkszeredai esti előadásra viszont gyermekeket és felnőtteket egyaránt várnak! A jegyek erre az előadásra 15 és 8 lejbe kerülnek, melyeket a www.bilete.ro honlapon, illetve a Csíki Mozi jegypénztárában lehet megvásárolni.
A gyermekek ismerhetik már Tuba Tóbiást és Lúdas Matyit, Kacor király és a Három kismalac is járt már Erdélyben. De ki az a Kistigris, aki várhatóan szintén kedvence lesz a gyermekeknek? Egy pici kölyökállat, amely éppen megpillantotta a napvilágot, és amíg szülei dolgozni mennek, elcsavarog a rengetegben. Útja során híres mesealakokkal találkozik, akiktől a világ folyásáról érdeklődik. Öreg néne őzikéje nyitja a sort, majd ráakad a táncoló hattyúkra, a farkasra, aki, amikor felnő, Piroskát és a farkast fogja bekapni, majd Vilire, a verébre, aki egy percre sem hajlandó megszabadulni a sapkájától és így tovább. Befejezésül egy nagy buliba keveredik, ahol együtt táncolhat barátaival, és találkozhat szüleivel is.
Az előadás komoly feladatot ró a közönségre is, hiszen rengeteg interaktív játéklehetőség kínálkozik ebben a 45 perces zeneparádéban. Ha az előadásokra a felnőttek is elkísérik a kicsiket, nem fognak ők sem unatkozni!

Szabó András

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek