Kislányok 2018 elsőszülöttei

266

Délutánig kellett várni január elsején, amíg megszületett az első Hargita megyei kisbaba. A csíkszeredai kórházban világra jött Incze Edina 16 óra után született. Érdekesség, hogy Csík­szeredához hasonlóan Szé­­kely­udvarhelyen és Gyer­gyó­szent­miklóson is kislányok az év elsőszülöttjei.

Armella és kislánya. Edina született elsőként idén Hargita megyében Fotó: Márk Boglárka

A Csíkszeredai Megyei Sür­gősségi Kórházban ja­nu­ár elsején viszonylag későn, 16 óra 20 perckor született meg az első baba, Incze Edina. A csíkszenttamási kislány a harmadik gyermek a családjában. Édesanyja, a 27 éves Incze Armella természetes úton hozta világra a 3 kilogramm 50 dekás, egészséges babát. A szülést dr. Kraft Hunor ügyeletes szülész-nőgyógyász vezette le.
A csíkszeredai kórházban az év első napján egyébként két baba született, január másodikán délutánig további négy csöppség, közülük ketten császármetszéssel – tájékoztatta a Hargita Népét Kiss Gyöngyi, a szülészeti osztály főnővére. Azt is megtudtuk tőle, hogy 2017-ben a csíkszeredai kórházban összesen 1219 baba született.
Udvarhelyszéken is kislány az év első kisbabája. Regina 4 kilóval, 58 centivel született január elsején, 19 óra 25 perckor a Székelyudvarhelyi Városi Kórház szülészeti osztályán. A székelyudvarhelyi Bartha család harmadik gyermeke és édesanyja, Antal Orsolya újságíró is kiváló egészségnek örvendenek – tudtuk meg az újszülött osztálytól, ahol azt is közölték velünk, hogy 2017-ben a székelyudvarhelyi kórházban 1376 csecsemő látta meg a napvilágot.

Regina megérkezett. A megye legforgalmasabb szülészetén

A Gyergyószentmiklósi Váro­si Kórházban az év első napján szintén kislány látta meg elsőként a napvilágot. Ivett Edina este fél nyolc előtt néhány perccel, császármetszéssel született. A kislány 2550 gramm és 50 centiméter, ő és 19 esztendős édesanyja jól vannak.

Világra jött Ivett Edina. Gyergyóvidék „elsőszülötte” Fotó: Nagy Levente

A gyergyói szülészeten dolgozók elmondása szerint a szilveszter éjszaka csendes volt, tavaly az év utolsó napján két kisbaba született. Hozzátették, a születések száma nagyon változó, előfordul, hogy egész nap egyetlen szülés sincs, de decemberben olyan nap is volt, amikor négy baba született. A gyergyószentmiklósi és környékbeli kismamák mellett Maroshévízről és környékéről, sőt Neamţ megyéből is átmennek szülni a gyergyószentmiklósi kórházba. 2017-ben 356 szülést jegyeztek.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.