Kisiparosoknak épül inkubátorház

Újabb nyertes pályázat Székelyudvarhelyen

44

Nyert a székelyudvarhelyi termelői inkubátorházra benyújtott pályázat, a létesítmény kisiparosokat és kézműveseket venne szárnyai alá. A projekt alapos igény­felmérés alapján készült el, és a kreatív iparban tevékenykedőknek ad majd „indulási sebességet”.

Ilyen lesz az új inkubátorház. A kreatív ipar otthona kíván lenni

Derzsi László, a székely­ud­varhelyi RMDSZ elnöke, a projekt ötletgazdája onnan indult ki, hogy a Hargita Business Center mellett szükség lenne egy kisipari inkubátorházra is Székelyudvarhelyen, amely a környékbeli kézműveseknek, kreatív iparban dolgozóknak biztosítana kedvező működési feltételeket.
A projekt összértéke 7,3 millió lej, a Regionális Operatív Programban elnyert támogatás 3,4 millió lejre rúg, a fennmaradó részt a helyi és a megyei önkormányzat állja fele-fele arányban – tudtuk meg Derzsi Lászlótól, aki még elmondta, hogy az építkezés jövőben kezdődhet el, és az új létesítmény 15 kisvállalkozót fogadhat majd.
A tervek elkészítése és a dokumentáció összeállítása mellett a projekt lebonyolításának elengedhetetlen feltétele volt a vállalkozói igények felmérése, hiszen ezáltal lehetett meghatározni a létesítmény profilját és méretét – emlékeztetett Derzsi. A városi szervezet elnöke ezúton is köszönetet mondott mindenkinek, aki közreműködött a projekt előkészítésében, külön kiemelte az Udvarhelyi Kis- és Középvállalkozások Szövetségének (UKKSZ), valamint a REGA Régiókutató Egyesületnek a munkáját. Hasonlóan pozitívan állt a kezdeményezéshez az inkubátorház jelenlegi vezetősége is, felvállalva az új létesítmény menedzsmentjét is – tette hozzá Derzsi.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek