Kisfiú az elsőszülött

Gyergyószentmiklóson jött világra idén az első hargita megyei baba

654

Gyergyószentmiklóson született ez idei első baba Hargita megyében: Kis Mátyás röviddel hajnali fél 5 előtt látta meg a napvilágot. Másodikként a székelyudvarhelyi kórházban jött világra Hajdó Adél, harmadikként pedig a csíkszeredai kórházban született Tamás Márk. A babák – akárcsak édes­anyjuk – jó egészségnek örvendenek.

Idén az első Hargita megyei baba Gyergyószentmiklóson született: Kis Mátyás január elsején hajnalban, kevéssel fél 5 előtt látta meg a napvilágot. Az újszülött testhossza 52 centiméter és 3380 grammot nyom.
Csendesen telt a 2019-es esztendő első éjszakája a székelyudvarhelyi városi kórház szülészeti osztályán, az első kisbaba január elsején reggel, 9 óra 34 perckor született: a 33 éves oroszhegyi édesanya, Hajdó Mónika egészséges kislánynak adott életet. A család harmadik gyermeke, Hajdó Adél 3600 kilogrammal, 54 centiméteres magassággal érkezett a világra. Édesanya és kisgyermeke is jól vannak, a kis Adélt fiú- és lánytestvére várja haza – tudtuk meg a székelyudvarhelyi kórház újszülöttosztályán.

Evés utáni nyugalom. A kis Adél édesanyjával Fotó: Asztalos Ágnes

Az év első napján két kisfiú született a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban. A 2019-es év elsőszülöttje Csíkszeredában Tamás Márk, január elsején 15,20 órakor, 4500 grammos súllyal jött világra. Ő is, és édesanyja is egészséges, jól vannak – közölte érdeklődésünkre dr. Cseh Zsuzsanna, az újszülött-gyógyászati osztály ügyeletes orvosa. Még elmondta, a kisfiú a tusnádi Tamás család második gyermeke.

Tamás Márk Fotó: László F. Csaba

Szintén január elsején, 23,05 órakor jött világra a csíkszeredai kórházban Búzás Roland. A kisfiú egy csekefalvi családba született, 4100 grammos súllyal jött világra.
Tegnap – szintén a Gyergyó­szentmiklósi Városi Kórházban – jött világra 4500 grammal a gyergyócsomafalvi Köllő Annabella.
A Maroshévízi Városi Kórházban tegnapi lapzártánkig nem jegyeztek születést.

HN-összefoglaló

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek