Kisebbek nyerték a döntőt

Házi döntő Csíkszeredában

152

Ritkán tapasztalható és látható focicsemegét kínált az FK Csíkszereda labdarúgóklub, hiszen az U17-es országos bajnokság döntőjét az FK U17-es, illetve U16-os alakulata játszotta. Az egy felvonásos meccset ugyanakkor a kisebbek nyerték meglepő könnyedséggel.

Hazai pályán csaptak össze az ellenfelek Fotó: László F. Csaba

Nem mindennapi döntőt rendeztek pénteken kora délután a csíkszeredai városi stadionban, ahol ugyanis az U17-es országos bajnokság (republikánus) döntőjére került sor. Miután az FK Csíkszereda U17-es, illetve U16-os csapatai megnyerték csoportjaikat, nem botlottak a regionális elődöntőkben sem, így egymás ellen nézhettek farkasszemet a bajnoki döntőben.
A meccset eredetileg Gyulafehérváron kellett volna rendezni, ám mivel két csíkszeredai csapat jutott be, ezért a szakszövetség jóváhagyta a klub kérését, és hazai pályán csaphattak össze a felek. A Dusinszki Zoltán által dirigált U16-os alakulat viszont fölénőtt a Valentin Suciu irányította U17-es csapaton, és már a 19. percben megszerezte a vezetést, hogy pár perc múlva azt meg is duplázza. A félidő végén megkapták az esélyt a nagyobbak is, de a büntetőt Csala kihagyta. Ez perdöntőnek bizonyult. Összeomlott az U17-es csapat, és a második félidőben ezt meg is büntették. További három gólt szereztek a kicsik, és megnyerték a bajnoki címet.
Az országos bajnoki döntő viszont sem az U16-os, sem az U17-es csapatot nem jogosítja fel arra, hogy a következő idényben az Elit Ligában szerepeljen. A versenykiírás ugyanis, elméletileg, nem változik az idei szezonhoz képest. A nevező csapatokat csoportokra osztják a létszám függvényében, majd azok győztesei vehetnek részt az Elit Ligában. A többit újra szétosztják és így kerülnek a regionális bajnokságba, akárcsak az idén.

U17-es országos bajnokság, döntő

FK Csíkszereda U16 – FK Csíkszereda U17 5–0 (2–0) /Incze (19.), Vita (24.), Csala (44.), Botorok (74.), Albu (75.)/.
FK U16: Albert – Baga, Tóth, Vita, Szondi, Csala, Casiadi, Botorok, Lá-
zár, Incze, Corbu. Cserék: Veress, Bakó, Albu, Gyerő, Gergely.
FK U17: Dombrádi – Rácz, Csala, Badi, Partene, Incze, Máthis, Simó, Szfárli, Curkó, Fülöp. Cserék: Tóth, Kővári, Szabó, Bencze, Kányádi.

Darvas Attila

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek