2021, január 20, szerda.
custom_html_banner1

Kisboldogasszony-napok Csatószegen

Hangulatos falunapi rendezvényt tartottak Csatószegen a hétvégén: sportvetélkedők, kon­certek, főzőverseny és tűzoltó-be­mutató ígért és jelentett kikapcsolódást a helybélieknek.

02_csatoszeg
Vihar kerekedett, de nem tudta elfújni a rendezvényt. Mindenki pompásan szórakozott a csatószegi futballpályán

Aki Csatószegre látogatott a hétvégén, már távolról hallhatta a sportpálya irányából a zenét, a falunapokra összegyűltek vidám moraját. A résztvevőket focimérkőzés, motoros ügyességi vetélkedő, kötélhúzás és – nem véletlenül nagyon népszerű – főzőverseny szórakoztatta, bár minden vetélkedőt inkább jellemzett a humor, a helybéliek tréfálkozása, csipkelődése, mintsem a versengés.
A cross motoros bemutatón is egy térben mérkőztek profik és amatőrök: hordókat toltak maguk előtt, lassúsági versenyt tartottak, és a sikerfaktortól függetlenül láthatóan rendkívül élvezték a próbákat.
Odébb ezalatt az üstökben készült a pityókástokány. A program része volt a szüreti bál, a „csőszök” tánccal, énekkel és lovas felvonulással örvendeztették meg a kíváncsiskodókat. Később a helyi önkéntes tűzoltók tartottak bemutatót, illetve a Csíkszentsimoni Fúvószenekar és Sándor Csaba, a Kolozsvári Magyar Opera szólistája is fellépett. Ezután a főzőversenyen készült tokányokból megvendégeltek mindenkit. A résztvevők épphogy elfogyasztották az ételt, vihar kerekedett, felborította a sátrat, így a program részévé vált a helyiek futóversenye is. Mivel a rossz idő nem tartott sokáig, a falubeliek visszatértek, hogy meghallgassák az utolsó fellépőket, a Picasso Testvéreket. A rendezvény reggelig tartó szüreti bállal zárult a helyi kultúrotthonban.
Csató Gábor alpolgármester a programok közül Sándor Csaba fellépését emelte ki.
– A rendezvény sikeres volt, a vihar ugyan közbeszólt, de szerencsére nem tartott sokáig. Meg vagyok elégedve, ahogy minden résztvevő is. A jelenlétre sem lehet panasz, sokan tartották fontosnak, hogy részesei legyenek a közösség ünnepének – foglalta össze.

Györffy Ibolya

Kapcsolódó cikkek:

14,325RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb