Kisajátították a dobogót

Újabb csíki sikerek

108

Seciu adott otthont a hétvégén a kerékpáros Road Grand Tour sorozat idei első viadalának, amely a „Borok Útja” nevet is viselte. A megmérettetésen két csíkszeredai csapat, a Team Novák és a Novák Cycling Academy sportolói is részt vettek. Az elite kategóriában a csíki csapat sportolói állhattak fel a dobogóra.

Két ukrán és egy moldvai sportoló szállította a sikereket a Team Nováknak

Elkezdődött a hétvégén a kerékpáros Road Grand Tour sorozat, amelyet a Prahova Megyei Kerékpáros Egyesület szervez a Román Kerékpáros Szövetség égisze alatt. Az első viadalnak Seciu és környéke adott otthont, a verseny a Borok Útja nevet viselte. A megmérettetésen két csíkszeredai csapat, a Team Novák és a Novák Cycling Academy sportolói is részt vettek.
Az Elite kategóriában a Team Novák tarolt, a csíki csapat sportolói harcoltak sikeresen a dobogós helyekért. A versenyt Andrij Bratascsuk nyerte Nivolae Tanovitchii előtt, a moldáv mindössze egy tízedmásodperccel maradt el ukrán csapattársától, míg harmadikként Mihajlo Ko­nonenko ért célba. A csíkiaktól Olek­szander Prevar az ötödik, Balázsi Lóránt a 12., Novák Károly Eduárd a 14. lett. Balázsi az U23-as kategóriában a harmadik helyen végzett.
A 18 év alattiak versenyében a Novák Cycling Academy sportolói közül Bodor Csongor a második, Kovács Tamás a nyolcadik helyen zárt.
A Road Grand Tour sorozat vasárnap Bukarestben folytatódik, a Lia Manoliu sportkomplexumban gyerekek számára szerveznek versenyt.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.