Kis csőszök szüreti felvonulása

76

Tizenkettedik alkalommal tartották meg meg a Kis Nárcisz Egyesület és a Nárcisz Napközi Otthon szervezésében az immáron hagyománnyá vált szüreti felvonulást szeptember 28-án. Az előző napok borongós, csípős időjárása sem kedvetlenítette el a kis csőszök készülődését. A többhetes próbák alatt hangterjedelmüknek és életkori sajátosságaiknak megfelelő népdalokat, tánclépéseket sajátítottak el. A szüreti felvonulás reggelén a lányok pártát, a fiúk kalapot viselve, székely ruhában, kis kosárral – benne kaláccsal, szőlővel – jelentek meg. Számunkra fontos a hagyományok ápolása, hiszen amit kiskorunkban kapunk, azokat az értékeket hordozzuk magunkban, és ezeket adjuk majd tovább. A felvonulás, az óvó nénik, szülők és nem utolsósorban a fogatos, szekeres gazdák kíséretében kezdődött el. A szekéren, mintegy hangulatot varázsolva, már elhangzottak a szüreti énekek, versikék, a napközitől indulva, egészen a szentegyházi piactérig, majd a Turista utcáig. Több csomóponton állomásozva tánccal, népi dalos játékokkal, versikékkel, mondókákkal köszöntötték a jelenlevőket, majd ezt követte a szüreti vers.
Ezúton is mindenkinek köszönjük a lelkes támogatást, hozzáállást és segítséget.

Boldizsár Katalin, óvónő

Az idei felvonulás gazdagságát, eszmei értékeit a Hargita Megye Tanácsa és a Helyi Tanács támogatása tette lehetővé. A Gyermekfilharmónia Alapítvány hangszeres kísérettel, a szülői közösség pedig finom kínálnivalóval járult hozzá.
Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek