Kirúgták a szövetségi kapitányt

Tétmeccs és győzelem nélkül távozik

126

Elégedetlen volt a Magyar Labdarúgó Szövetség a válogatott élére tavaly október 30-án kinevezett Georges Leekens munkájával, így menesztették a belga szakembert. Leekens négy barátságos meccsen ült a magyar válogatott kispadján, de győzelmet egyszer sem sikerült szereznie. Az olasz Marco Rossi veszi át a helyét, irányítása alatt a 2020-as Eb-döntőbe jutás a legfontosabb célkitűzése.

Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott új edzője

Három vereség és egy döntetlen volt a mérlege a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként Georges Leekensnek, ám sem az eredményekkel, sem a belga szakember munkájával nem volt elégedett a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetősége, így hétfőn menesztették az edzőt. Leekenst tavaly október 30-án nevezték ki a válogatott élére, amelyet idén márciusban Kazahsztán (2–3) és Skócia (0–1), majd június elején Fehéroroszország (1–1) és Ausztrália (1–2) ellen irányíott a kispadról.
Az MLSZ honlapja azt írja: „A Georges Leekens által összeállított és irányított, különböző összetételű csapatok a lejátszott négy felkészülési mérkőzésen nem voltak eredményesek, és játékban sem mutattak határozott fejlődést. Noha voltak a négy mérkőzésen elfogadható, illetve biztató időszakok a játék tekintetében, összességében nem volt tapasztalható olyan tartós, biztos előrelépés a csapat teljesítményében, amely alapján kijelenthető lenne, hogy megvan a csapat gerince és játéka a Nemzetek Ligájára. Sem a fiatalítás, sem a játékstílus kialakítása nem haladt az előzetesen elvárt ütemben. Ezek alapján az MLSZ elnöksége megállapodott Georges Leekens-szel szerződése felbontásáról.”
Az MLSZ ugyanakkor közölte, megállapodtak Marco Rossival, az olasz szakember szerződése 2020 nyaráig szól. Az MLSZ vezetősége szerint az olasz edző többször bizonyította, hogy a csapatépítés, közösségteremtés szakembere, képes a fiatal tehetséges játékosok beépítésére, a tapasztaltabb labdarúgók motiválására. Ugyanakkor Marco Rossi edzői felfogása, az MLSZ elnökségének megítélése alapján, jól illeszkedik a magyar labdarúgás lehetőségeihez, ami alkalmassá teszi arra, hogy a magyar válogatott keretét hatékonyabb futballra vezérelje.
Az olasz edző a 2016/2017-es szezonban bajnok volt a Budapest Honvéddal, 2013-ban pedig bronzérmet is szerzett a kispesti csapattal, majd a Dunaszerdahely edzője lett, a gárdával pedig a harmadik helyen zárta a szlovák pontvadászatot a 2017/2018-as idényben.
Marco Rossi tétmeccsekkel kell kezdje, ősszel ugyanis már indul a Nemzetek Ligája, szeptember 8-án Finnországban, majd szeptember 11-én Görögországgal hazai pályán játszik a magyar válogatott.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.