Kirendeltség nyílt a megyeházában

Természetvédelmi Területek Országos Hatósága

79

A Természetvédelmi Területek Országos Hatóságának (ANANP) megyei kirendeltsége a megyeháza épületében kap helyet, a negyedik emeleti irodát Hargita Megye Tanácsa használatba adja a hatóságnak. A kirendeltség a megyeháza 422-es irodájában lesz, a szerződést Borboly Csaba megyeelnök és Adi Croitoru hatósági elnök már aláírta.

A bukaresti székhelyű hatóságnak szüksége volt irodahelyiségre ahhoz, hogy regionális feladatait minél jobban el tudja látni, ehhez biztosítottak helyet számukra a megyeháza épületében. A szerződés 2019 végéig érvényes, a hosszabbítás lehetőségével.
Hargita megye kivételes természeti tőkével rendelkezik, Európa egyedi biokulturális régiója. A természetvédelmi területek megfelelő kezelése turisztikai és mezőgazdasági szempontból is kiemelkedően fontos. Ezeknek a területeknek a kezelése az ANANP feladata, és megyei kirendeltségen keresztül valósítja azt meg. Hargita Megye Tanácsa prioritásként kezeli a természetvédelmi területek kérdését, ezért támogatja az ANANP tevékenységét, az irodahelyiség biztosításával is, esélyt adva átfogóbb, és ezáltal hatékonyabb szemléletmód meghonosodására.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek