2021, január 27, szerda.
custom_html_banner1

Kiosztották az év legjobb színésze díjakat

A nézők szavazatai alapján Czikó Julianna és Veress Albert vehette át a Csíki Játékszín Évadzáró Gálaműsorán az év legjobb színésze díjat. A 2014–2015-ös évadban a Parászka Miklós által rendezett Kakuk Marci című előadás nyerte el a legtöbb nézői szavazatot. A Csíki Játékszín Évadzáró Gálaműsoráról Pál Bíborka számol be.

Veress Albert kapta a férfi színészek közül a legtöbb nézői szavazatot
Veress Albert kapta a férfi színészek közül a legtöbb nézői szavazatot

[dropcap]S[/dropcap]zabó Enikő és Kozma Attila színművészek az Oscar-díjátadók hangulatában fogadták a Csíki Játékszín Évadzáró Gálaműsorára érkező színházkedvelő közönséget. A filmzenéket és közismert slágereket felsorakoztató műsorszámok szüneteiben a házigazdák és Parászka Miklós színházigazgató kiosztották az intézmény vezetősége által létrehozott Kulisszagyűrű- és Hunyadi László-díjat.
– Idén jubilálnak társulatunknál Bartalis Gabriella, Szabó Enikő és Kozma Attila színművészek, akik tizenöt éve tagjai társulatunknak, az idei Kulisszagyűrű-díjat pedig Dósa Erzsébet súgó veheti át – kezdte az idei díjak kiosztását Parászka Miklós színházigazgató.
A Hunyadi László-díjat a 2014–2015-ös évadban a társulati tagok kétfordulós szavazata alapján Fekete Bernadetta érdemelte ki, a nézők körében szervezett szavazás alapján pedig Czikó Julianna és Veress Albert lettek az évad legjobb színművészei.
– Az előadásokat is rangsoroltuk, a nézők szavazatai alapján idén a Tersánkszy Józsi Jenő regényéből készült Kakuk Marci című előadás volt a legnépszerűbb, ezt követően a Mária főhadnagy című operett majd az Édes Anna és az Éjjeli menedékhely című előadások következnek a rangsorban – részletezte a színházigazgató.
A Csíki Játékszín statisztikai adatai szerint idén 44 886 néző váltott belépőt a társulat előadásaira, a bérletes nézők száma 410-zel növekedett az elmúlt évadhoz képest, így idén összesen 6854-en váltottak bérletet a színházi produkciókra.
A Csíki Játékszín jövő évadi műsorprogramjában Müller Péter Szemenszedett igazság című darabja, a Hyppolit, a lakáj filmvígjáték zenés színpadi változata, Spiró György Az imposztor című komédiája és Anton Pavlovics Csehov Ványa bácsi című darabja szerepel.

Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb