Kiosztották a díjakat

SZMÚE

47

Eseményekben gazdag volt a múlt hét a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete számára: szerdán Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében adták át a szervezet riportpályázatának díjat, szombaton pedig ugyancsak a háromszéki székvárosban tartotta éves közgyűlését.

Amint már ismertettük lapunkban, Csáky Zoltán tévés szerkesztő nyerte a tavaly alakult Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) riportpályázatának első díját. A díjazott múlt héten vette át jutalmát – magánadományozók által felajánlott 500 euró pénzdíjat – a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében szervezett díjátadó ünnepségen. A díjazottakat, a zsűri megjelent tagjait és a közönséget Bedő Zoltán, az egyesület elnöke köszöntötte, majd Sarány István, a Hargita Népe napilap főszerkesztője szólt a Magyarok a román nemzetállamban című pályázatra beküldött pályamunkákról. Kiemelte, hogy a tapasztalt újságírók mellett fiatalok is beneveztek, így a pályázat hozzájárult a műfaj népszerűsítéséhez. Ambrus Attila, a Brassói Lapok főszerkesztője a második díjazott Szekeres Attila munkáját méltatta, majd Galbács Pál, az egyesület alelnöke Csáky Zoltánhoz fűződő személyes élményeit osztotta meg a hallgatósággal.
A rendezvény végén Csáky Zoltán vetítette Ébredés című, Kémenes Lóránt katolikus lelkipásztort bemutató portréfilmjét, Szekeres Attila pedig vetített képes előadást tartott a nemzeti jelképek és a nemzeti elnyomás közötti összefüggésekről.
A szervezet a hét végén, szombaton tartotta éves közgyűlését. A tagság meghallgatta, megvitatta és elfogadta az elnök tevékenységi és pénzügyi beszámolóját, és kidolgozta az idei tevékenységi tervet.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek