Kinyílhat a világ

Udvarhelyszéki fiatal vállalkozók az USa-ban

112

Negyventagú hazai küldöttség utazott a múlt héten Amerikába, Antal Lóránt szenátornak köszönhetően két udvarhelyi is tagja volt a csapatnak. A legendáriumos Fazakas Szabolcs és a vállalkozói inkubátorház vezetője, Szakács-Paál István értékes tapasztalatokkal térhetett haza.

Székelyek Amerikában. Keresik a kapcsolódási pontokat Fotó: Facebook

A hazai piacon is jelen lévő amerikai First Bank kiterjesztené finanszírozási programját olyan hazai, ezen belül erdélyi vállalkozásokra, amelyek célpiacként tekintenek az Egyesült Államokra. A bank a Smart Start USA program partnere, amelynek célja kereskedelmi kapcsolatok kialakítása romániai és amerikai vállalkozások között. A program részeként negyventagú, hazai vállalkozókból álló csapat, köztük Fazakas Szabolcs, a Székelyföldi Legendárium megalkotója és Szakács-Paál István, a sikertörténetként ismert ud­var­helyszéki inkubátorház ügyvezető igazgatója is látogatást tett múlt héten az Egyesült Államokban, Ilan Laufer miniszterelnöki tanácsos, volt kis- és közepes vállalkozásokért felelős miniszter meghívására – számolt be Antal Lóránt szenátor. Az udvarhelyszéki politikus az utazás kapcsán elmondta: azon dolgozik, hogy a programnak folytatásaként még több udvarhelyszéki vállalkozásnak legyen lehetősége a kapcsolatteremtésre és tapasztalatcserére, hiszen a látogatás sikeresnek bizonyult: a Legendárium animációját Miami egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalkozása használná fel, az inkubátorháznak pedig sikerült kapcsolatot teremteni számos amerikai IT-céggel.
– Fel kell ismernünk és bátran ki kell használnunk minden olyan lehetőséget, amely az udvarhelyszékiek rendelkezésére áll. A romániai magyar kisebbség értékteremtő közösség, ezt bizonyítja minden olyan sikertörténet, mint például a Szakács-Paál István által vezetett inkubátorház, amely több szoftverfejlesztő kezdő vállalkozásnak ad otthont, vagy a Fazakas Szabolcs által megalkotott Székelyföldi Legendárium, amelyre közösségünk büszke lehet – mondta a szenátor, majd hozzátette: a politikum kiemelt feladatának kell tekintse a vállalkozók támogatását, meg kell teremteni a szükséges törvénykezési környezetet ahhoz, hogy a kis- és közepes vállalkozások felesleges bürokrácia nélkül érvényesülni tudjanak, és tájékoztatni kell őket a számukra fenntartott itthoni és nemzetközi lehetőségekről.
„A mai globalizált világban egy kattintásnyira vagyunk a világ üzleti környezetétől. Amerika start-up világa nagyon dinamikus, nem gondolkozik azon, hogy ki honnan jött, milyen nyelven beszél, hanem folyamatosan keresi a kapcsolódási pontokat és nyitottan kommunikál. Ezt tapasztalhattuk meg élőben is” – osztotta meg tapasztalatait közösségi oldalán is Antal Lóránt.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek