2021, január 18, hétfő.

Kínaiul van a diákoknak

Elkezdték a kínai nyelv és kultúra oktatását a Confucius program keretében a megye hat középiskolájában összesen 256 diák számára – számoltak be csütörtökön a Hargita Megyei Tanfelügyelőségen.

Tanfelügyelők tanácskozása. Több fontos projektet jelentettek be
Tanfelügyelők tanácskozása. Több fontos projektet jelentettek be

Görbe Péter főtanfelügyelő ezenkívül felhívta a figyelmet arra, hogy azok a 11–13. osztályos diákok, akik igényelni szeretnék a kormány által biztosított 55 lejes tankönyvtámogatást, november 15-ig kell leadják az iskolák titkárságán a könyvek vásárlásakor kapott számlát.
A sajtótájékoztatón beszámoltak arról, hogy 2012 óta összesen 296 Hargita megyei pedagógus lett tagja az Országos Menedzsmenti Testületnek, és vállalhat ezáltal vezető tisztséget.
Az idén négy Hargita megyei program kerül be a Nevelési tevékenységek országos naptárába, és november 16–21. között tartják a Globális Nevelés Hetét, amelynek témája: Valós kell legyen az egyenlőség. A programban, amelynek célja az esélyegyenlőség elvének a népszerűsítése, 12 ezer diák és 680 tanár vett részt a tavaly.
Elkezdték tervezni továbbá az Országos Közösségi Fejlesztési Stratégia keretében az idei tevékenységeket, amelyre eddig 76 intézmény jelezte részvételi szándékát, a céljuk pedig az önkéntes munka népszerűsítése.
Folytatják a pénzügyi nevelést az elemi osztályokban a Nemzeti Bank támogatásával, és remélik, hogy hamarosan magyar nyelvre is lefordítják a tankönyveket és segédanyagokat – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Háromszéki Eszter

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb