Kilőtték az egyik veszélyes tusnádfürdői medvét

Nem eszik többet hűtőszekrényből

460

A csütörtökre virradó éjszakán a Szent Anna vadásztársulatnak sikerült ártalmatlanítania azt a medvét, amely a Dévai Szent Ferenc Alapítvány tusnádfürdői gyermekotthonának egyik hűtőszekrényéből lakmározott.

Mint arról beszámoltunk, augusztus 1-jén egy bak medve behatolt a Szent László Gyermekvédelmi Központ konyhájába, és a hűtőszekrényből kereste elő a mindennapi betevőjét. Több mint 50 gyermek él a központban, a minisztérium ezért kilövési engedélyt adott a nagyvadra.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke tegnap közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy a szóban forgó medvét kilőtték. Emlékeztetett: a Tusnádfürdő Polgármesteri Hivatala és a helyi vadásztársulat által benyújtott tizenkét kiemelési kérés közül hatot bírált el pozitívan a környezetvédelmi minisztérium: 4 anyamedve és azok 9 bocsának elszállítását, továbbá két veszélyes bak medve kilövését hagyták jóvá. Múlt hétvégén Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter személyesen győződhetett meg a tusnádfürdői medveveszélyről. Borboly a városba bejáró bocsos anyamedvék elszállítását sürgetésének fontosságára hívta fel a figyelmet.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.