Kilőtték a második medvét is

Tusnádfürdő

125

A Szent Anna vadásztársulat vadászai a hétvégén Tusnádfürdő határában kilőtték a másik veszélyes medvét is, amely több háztartásba, gazdaságba tört be, háziállatokat és kutyákat pusztított el – adta hírül közösségi oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A környezetvédelmi minisztérium két hím medve kilövését, továbbá négy anyamedve és annak kilenc bocsának elköltöztetését engedélyezte, azt követően, hogy idén nyáron négy esetben támadtak emberre a medvék a fürdővárosban. A városba bejáró, a szemeteskonténerek környékén gyakorta látott bocsos anyamedvék elköltöztetése viszont még várat magára, mivel a Szent Anna vadásztársulatnak sem altatólövedékes fegyvere, sem ketrece nincs, és a befogadásukat sem vállalta senki.
Mint már beszámoltunk róla, augusztus 15-én éjszaka a Szent Anna vadászegyesület már leterített egy veszélyes medvét.
Tegnap újabb medvetámadásról adott hírt Hargita Megye Tanácsa Sajtószolgálata. A közlemény szerint gyakorta jár a medve Bükklokán, már több tehenet is megkarmolt, eddig el tudtuk hajtani, de a hétvégén már nem. Szombaton este elpusztított egy tehenet – hívta fel a figyelmet a károsult, Tankó Erzsébet. Az eset a Sötétvölgyben történt.
Mivel Bükkloka közigazgatásilag Szépvíz községhez tartozik, így az ottani polgármesteri hivatalnál jelentették a vadkárt, jelenleg még várják a kárfelmérő bizottság kiszállását a helyszínre.
A szóban forgó terület a Szépvízi Erdészeti Hivatal vadászterülete, így ők az illetékesek, hogy kérjék a veszélyes medve kilövését vagy elszállítását.
– Kérem a helyi vadásztársulást, hogy tegyen le kilövési kérést a minisztériumhoz. Ne várjuk meg, hogy még több anyagi kár keletkezzen vagy emberélet kerüljön veszélybe! A fő prioritás az emberi élet védelme kell legyen! – írja közösségi oldalán Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

HN-összefoglaló

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.