Kilépni a megszokásból

89

Péntekig lehet jelentkezni a Nők iskolája elnevezésű képzésre, amelynek célja a mindennapokban felmerülő kérdések megválaszolása, illetve az új dolgokra való ösztönzés.

Sikeres a nők iskolája. Új nézőpont Fotó: Kalot

Már 2009-ben is volt Nők iskolája Csíkszeredában – emlékeztetett Bakcsi Katalin, megjegyezve, hogy jellemzően a család és a munka foglalja el az első helyet a gyengébbik nem képviselőinek életében, ezért sokan egyáltalán nem figyelnek saját szükségleteikre. A tanfolyam kapcsolattartója úgy fogalmazott, hogy szakszerű eligazítás mellett szeretnék kimozdítani a nőket a megszokásból, és új dolgokra sarkallnák őket. Lapunk kérdésére elmondta, hogy a program résztvevői az egyetemisták, a középkorúak és nyugdíjasok korosztálya között oszlik meg, viszont már arra is volt példa, hogy diáklány csatlakozott a tanfolyamhoz. A tizenkét hetes képzés alatt többek között párkapcsolatról, gyermeknevelésről, szülőkkel való kapcsolatról és háztartás-menedzsmentről esik szó, de gyakorlati foglalkozásokon is részt lehet venni.
– A kézműves-tevékenységek mindig nagyon népszerűek, és a konyhai trükkök fejlesztését is élvezik a jelenlévők. A képzés témái­hoz külön előadókat hívunk, akik hiteles megszólalóként nagy hatással vannak a közönségre, korábbi meghívottjaink közül kiemelném Kádár Enikő pszichológust és dr. Kraft Hunor szülész-nőgyógyászt, de igazából minden előadó hasznos gondolatokat oszt meg a tanfolyam résztvevőivel – részletezte Bakcsi Katalin, hozzáfűzve, nem viszik túlzásba a témák kivesézését, arányosan foglalkoznak a nőket érintő kérdésekkel.
A rendezvény kapcsolattartója riasztónak tartja a Nők iskolája elnevezést, hiszen meglátása szerint nem régimódi oktatásról, hanem családias hangulatban zajló találkozókról van szó, ahol lehetőség van fejlődni, új élményekkel gazdagodni.
– A képzés témái széles skálát ölelnek át, így mindenki találhat olyan részt, amely különösen megérinti. Elmondhatom, hogy aki részt vesz a programon, nem távozik üres tarsollyal, hiszen arra is volt példa, hogy egy válni készülő asszony a képzés hatására döntött úgy, hogy gyereket szeretne a férjétől – közölte Bakcsi Katalin.
Azt is elmondta, hogy meglátása szerint a férfiak zárkózottabbak e téren, ezért nem csatlakoznának egy számukra létrehozott „iskolához”.
A nők számára indított képzés tehát heti 2 órás foglalkozást jelent, amely jövő hétfőn kezdődik Csíkszeredában, jelentkezni és érdeklődni a 0740–579779-es telefonszámon vagy az iroda@kalot.ro címen lehet. A helyek száma korlátozott, a rendezvény a Kalot Egyesület szervezésében jön létre.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek