szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Kilencpontos hétvége az Elit Ligában: Két csíki csapat a dobogón

A csíki lányok Nagydisznódon győztek és jutottak a Románia-kupa második fordulójába

A lehető legjobban zárta az ifjúsági labdarúgó Elit Liga 13. fordulóját az FK Csíkszereda, hiszen a klub mindhárom csapatának idegenben sikerült győznie. Két csíki gárda a korosztályos bajnokságban dobogós helyen várja a folytatást. Az FK Csíkszereda női csapata is sikerrel zárta a Románia-kupa első fordulóját.

Idegenben szerezte meg a győzelmet az FK Csíkszereda mindhárom csapata az országos ifjúsági labdarúgó Elit Ligában. Az U19 és az U17-es gárda a fővárosból tért haza sikerrel, míg az U16-os csapat Botoșani-ban aratott győzelmet. A két kisebb korosztályú csapat dobogós helyen várja a folytatást.
Az FK Csíkszereda U19-es és U17-es csapata Bukarestben a CSA Steaua vendégeként lépett pályára, Dusinszki Zoltán és Albert István, valamint Kurucsai Milán és Antal Szilamér tanítványai is 5–1-re nyertek a fővárosban. Az U19-es gárda 28 ponttal őrzi negyedik helyét a Keleti csoportban, hátránya a harmadik Dinamóval szemben három, míg előnye a szintén Bukaresti Sport Teammel szemben hét pont. Az U17-es csapat viszont fellépett a dobogóra, a csíkiak ugyanis idegenbeli sikerükkel megelőzték az otthon botló Voluntari-t, így az FK 26 ponttal a harmadik helyen áll. Az FK U19-es és U17-es csapata a nyolcadik fordulóból elnapolt Konstancai Viitorul elleni találkozóját holnap 11, illetve 13 órától játssza le a tengerparti városban. Az FK U16-os csapata Botoșani-i győzelmével immár második a tabellán hátránya mindössze egy pont az éllovas Petrolul Ploiești-tel szemben.
Az FK Csíkszereda női csapata is sikerrel zárta a hétvégét, Albu László tanítványai Nagydisznódon Nagy Noémi, Bizsi Mária és László Renáta góljaival 3–2-re győzték le a Măgura csapatát a Románia-kupa első fordulójában, így a gárda továbbjutott.
Az Elit Liga 13. fordulójának eredményei: U19: Steaua – FK Csíkszereda 1–5. A csíki gólszerzők: Bencze 2, Botorok, Rácz és egy öngól. U17: Steaua – FK Csíkszereda 1–5. A csíki gólszerzők: Barabás 2, Szin 2, Bujdosó. U16: FC Botoșani – FK Csíkszereda 1–2. A csíki gólszerzők: Barsan, Sebestyén.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb