hétfő, november 30, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Kilenc nap alatt hét verseny

A Ski-O Tour sorozat versenyein vettek részt az elmúlt időszakban a VSK Csíkszereda sítájfutói. A csíki sportolók előbb Pertisauban, majd Ramsau am Dachsteinban versenyeztek, utóbbi helyszínen pedig elindultak a cseh középtávú országos bajnokságon is, amely világranglista-futam volt. Két hét hazai felkészülés után Törökországban az Európa-bajnokságon vesznek részt a csíki sítájfutók.

Kilenc nap, két ausztriai helyszín, hét futam – a csíki tájfutók így foglalhatnák össze röviden az elmúlt másfél hetüket. A VSK Csíkszereda három sportolója – Szász Botond, Szép Zoltán és Suciu Simion – Pertisauban kezdte meg az idei Ski-O Tour sorozatot, majd az elmúlt hétvégén Ramsau am Dachsteinban álltak rajthoz a sítájfutók.
Az ausztriai síparadicsomban is másfél méteres hó fogadta a versenyzőket, és annak ellenére, hogy szép napsütéses idő volt, minden nap –10 fok körüli hőmérsékletet mértek. A szervezési bakik sorozata sajnos végig jellemezte az idei Ski-O Tour sorozatot és ez Ramsau-ban csúcsosodott ki, amikor a szervezők csak részinformációt közöltek a versenyzőkkel és nem jelölték ki megfelelően a rajt és a verseny területét, emiatt sokan lekésték a rajtot, vagy épp megfelelő bemelegítés nélkül rajtoltak el.
A VSK Csíkszereda sportolói is hiába keresték másfél órán át a verseny pontos helyszínét több osztrák és ukrán sportolóval együtt, mire megtalálták, Szép Zoltán három és fél perccel lekéste a rajtját és Szász Botondnak, valamint Suciu Simionnak arra sem volt ideje, hogy megfelelően bemelegítsen. A futam után többen panaszt tettek, köztük a VSK sítájfutói is, akiktől a szervezőség elnézést kért és másnap minden rendben működött. A bosszantó az, hogy a VSK sportolói emiatt értékes világranglista-pontokat veszítettek.
A sprintversenyen Suciu Si­mion a 18., Szász Botond a 22., Szép Zoltán pedig a 24. helyezést érte el, míg a középtávú futamon Simion a 12., Szép a 19. helyen zárt. Ebben a számban Szász Botondot kizárták, mivel a rajtnál rossz térképet vett el.
A Ski-O Tour sorozatot öt verseny után az orosz Szergej Gor­lanov vezeti honfitársa, Eduard Khrennikov és a bolgár Sztanimir Belomazsev előtt, a csíkiak közül Suciu Simion az előkelő 15. helyet foglalja el a ranglistán.
A Ski-O Tour sorozat után szintén Ramsau am Dachstein adott otthont a cseh középtávú országos bajnokságnak, amely világranglista-futam is volt, így a nemzetközi mezőny nagy része (59) azon is részt vett. Mivel kilenc nap alatt ez volt a hetedik megmérettetés a csíkiak számára, érezhető volt a VSK sportolóinak fáradtsága a futamon. A versenyt a svájci Gion Schnyder nyerte, Suciu Simion a 26., Szép Zoltán a 31., míg Szász Botond a 36. helyen zárt.
A VSK Csíkszereda sítájfutói a következő két hétben itthon készülnek, majd február elején Törökországba a 2300 méteren fekvő Sarikamisba utaznak, ahol részt vesznek a Sítájfutó Európa Bajnokságon.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb