Kilenc nap alatt hét meccs: Itthon a Sportklub, idegenben a GYHK

33

Nagyon nehéz napok várnak a Csíkszeredai Sportklub jégkorongozóira, akik kilenc nap alatt hét meccset kell letudjanak. A Gyergyói HK, az edzőváltás után, magyarországi túrán igyekszik javítani.

Igencsak mozgalmas napok elé néznek a csíkszeredai jégkorongszurkolók, játékosok és szakmai stáb egyaránt. A Csíkszeredai Sportklub kilenc nap alatt – mától jövő szombatig – hét meccset kell leüssön. A sort a Dunaújvárosi Acélbikákkal nyitja a csapat pénteken este, hogy majd vasárnap a Debreceni DEAC látogasson a Vákár Lajos Műjégpályára. A jövő hét pedig a már klasszikus erdélyi rangadóval, a Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub párharccal indul, amely ráadásul dupla fontosságú meccs. Jövő szerdán és csütörtökön a tavalyi román bajnoki ezüstérmes Galaci CSM, pénteken az Erste Liga címvédője, a Ferencváros-Telekom, majd szombaton a Schiller-Vasas HC van soron.
Van miből építkeznie a Csíkszeredai Sportklubnak, hiszen első magyarországi kiszállásukon háromból három győzelmet arattak, és ahogyan azt Jason Morgan fogalmazta, a csapat is kezd összekovácsolódni, amelyben nagy szerepe volt a hétvége sikerességében.
A túloldalon viszont egy bombaformában levő Dunaújváros érkezik ma este Csíkszeredába, akik hatból hat meccset nyertek meg. A dunaújvárosiak első két sora nagyon erősre sikeredett, köszönhetően a visszacsábított játékosoknak. Jason Morgan is tisztában van ezzel, és a mérkőzést felvezető interjúban is azt emelte ki, hogy nagyon figyelni kell a vendégek támadásaira, akik ellen a biztos és fegyelmezett védekezés a titok. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy a nagy terhelés miatt át kell gondolják, miként menedzselik le az edzéseket, hogy a sportolókat ne dolgoztassák túl.

Edzőváltás után kiszálláson
A Gyergyói HK a hét elején edzőt váltott, és Leif Strömberg helyét a korábbi másodedző, a 33 esztendős svéd Christopher Hamell vette át, aki viszont felnőttcsapatot még nem irányított. Az viszont biztos, hogy a keret többre képes, mint amit eddig tőlük láttunk.
Ezt most bizonyítaniuk kell, bár nem lesz könnyű dolguk, hiszen idegenbeli meccsek vannak soron. A Fehérvári Titánok, a Hokiklub Budapest, illetve a szintén edzőváltáson átmenő Újpest otthonából kell pontokkal hazatérni.

Erste Liga, hétvégi műsor
Péntek: Csíkszeredai Sportklub – Dunaújvárosi Acélbikák (18.30), Brassói Corona – Debreceni DEAC (18.30), Schiller-Vasas HC – Ferencváros-Telekom (18.40), Újpest – Hokiklub Budapest (19), Fehérvári Titánok – Gyergyói HK (19.30).
Szombat: Brassói Corona – Dunaújvárosi Acélbikák (18.30), Hokiklub Budapest – Gyergyói HK (19).
Vasárnap: Csíkszeredai Sportklub – Debreceni DEAC (18.30), Schiller-Vasas HC – Fehérvári Titánok (18.40), Ferencváros-Telekom – Hokiklub Budapest (19).
Hétfő: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub (18.30), Újpest – Gyergyói HK (19).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek