2021, március 6, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Kilenc csíki érem

Hargita megyében tartották a sítájfutók országos bajnokságát, a két távon megtartott viadal összesített eredménye pedig a Románia-kupában is számított. Csíkszeredából két klub, a VSK és a Tanulók Klubja sportolói indultak a viadalon, akik összesen kilenc érmet szereztek.


A Parajd és Bucsin tető közötti Bogdán sípálya és menedékház környékén tartották a hétvégén a sítájfutó hosszú és középtávú országos bajnokságot, amelyet a VSK Csíkszereda és a hazai szakszövetség szervezett. Ezen a terepen először tartottak sítájfutó versenyt és mint kiderült, kiváló volt a helyszínválasztás. A szűk nyomhálózat fizikailag komoly kihívás volt a versenyzőknek, de a tájékozódás is tartogatott meglepetéseket.

A pálya hosszúsága tekintetében bár a szombati napon volt a hosszú távú bajnokság, a vasárnapi középtávú verseny hosszabbra sikerült, így például a felnőtt férfiaknál a győztes idő szombaton 59 perc volt, míg vasárnap pedig 65 perc. A két nap összetett eredménye a Románia-kupa rangsorát adta.

A sítájfutó országos bajnokságon összesen 109-en – 41 nő és 68 férfi – állt rajthoz, Csíkszeredából a VSK és a Tanulók Klubja sportolói indultak, de érkeztek versenyzők Négyfaluból, Fel­ső­bányáról, Viktóriavárosból, Nagy­bányáról, Nagyváradról, Gyu­la­fe­hérvárról, Craiováról, Zilahról, Ro­manból, Bukarestből és Marosvá­sár­helyről is.

A csíki sítájfutók kilenc érmet szereztek a hétvégi viadalokon.HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

Hetvenéves korukig is dolgozhatnának az alkalmazottak – véli a miniszter

Minden alkalmazott akár 70 éves koráig is dolgozhat, ha akar – jelentette be pénteken Botoşani-ban a munkaügyi miniszter. Raluca Turcan azt mondta: a kormány kidolgoz...

Romániában is kimutatták a dél-afrikai vírusmutációt

Romániában is kimutatták a koronavírus dél-afrikai mutációját, az év eleje óta jelen lévő brit vírusvariánsnak pedig meghatározó szerepe lehet abban, hogy újra erőre kapott...

Legfrissebb