Kikapott az éllovas a sereghajtótól

93

Elkezdődött a hétvégén a megyei labdarúgó-bajnokság tavaszi idénye, egy meccset halasztottak, egy találkozón viszont óriási meglepetés született. Az őszi bajnok és éllovas székelykeresztúriak hazai környezetben szenvedtek vereséget a sereghajtó gyer­gyó­szentmiklósiaktól.

Meglepetéssel indult a tavaszi szezon, idegenben nyert a fehér mezes VSK

A tervezettnél ugyan egy héttel később kezdődött el a megyei labdarúgó-bajnokság, igaz, a 16. forduló meccseiből egyet elnapoltak. A tavaszi idény első meccsén, szombaton óriási meglepetésre a bajnoki címvédő és tabellán első helyet elfoglaló Szé­kelykeresztúri Egyesülés hazai pályán szenvedett vereséget a sereghajtó VSK Gyergyószentmiklóstól.
A találkozó elején Țepeș szerezte meg a gyergyószentmiklósiaknak a vezetést, majd a VSK focistája a 60. percben duplázott, tizenegy perccel később pedig harmadszor is bevette az Egyesülés kapuját. A hazaiaknak ugyan több helyzetük is volt a meccsen, de csak a hajrában sikerült gólt szerezniük, előbb Bilibók a 84., majd Dézsi a 88. percben vette be a vendégkaput, és annak ellenére, hogy az egyenlítéssel is próbálkoztak, végül a sereghajtó legyőzte az éllovast. A sikernek köszönhetően a VSK Gyergyószentmiklós már nem utolsó a 4. ligában
A forduló másik mérkőzésén is a vendégek szerezték meg a vezetést, Gyergyószárhegyen a Roseal mehetett előnnyel pihenni a szünetre, ám a 60. percben a Bástya játékosa, Len egy tizenegyesből egyenlített, így a szárhegyiek egy pontot otthon tartottak az alsóházi rangadón.

Elnapolt rajt
Az előzetes tervek szerint a hétvégére írták ki a Csík és az Udvarhely körzeti bajnokságok tavaszi idényének rajtjait, ám a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesülettől (HMLE) kapott információk szerint nem indul újra a pontvadászat. Legalábbis nem a hétvégén. Kecseti Pál, a HMLE titkára lapunknak azt mondta, a Csík körzetiben szereplő csapatok vezetőivel konzultáltak a hétvégén, és szinte mindenki azt mondta, a pályák minősége a hó olvadása után nem felel meg a játéknak.
– Szerdán ülésezik a HMLE, és biztosra vehető, hogy elhalasztják a körzeti bajnokságok rajtjait. Azt egyelőre még nem tudni, hogy csak pár napot késik-e a tavaszi idény vagy egy hetet, erről majd a csapatvezetőkkel konzultálva hozunk döntést – mondta a HMLE titkára.
Nem lesz folytatás
Nem élt a hazai pálya lehetőségével az FK Csíkszereda U17-es csapata, amely elbukta a Románia-kupa negyeddöntőjét. Az akadémisták a Kolozsvári Ardealult fogadták szombaton, és minden adott volt a jó eredményhez, kedvezett az időjárás is, valamint a pálya is jó állapotban volt. A találkozó első percétől fogva a kolozsváriak több helyzetet dolgoztak ki és többet birtokolták a labdát is, a 32. percben pedig a vezetést is megszerezték a vendégek. Négy perccel később egyenlíthetett volna az FK, de Simó fejesét a kolozsváriak egyik védője a gólvonalról mentette. Szünet után a kolozsváriak ismét határozottabban kezdtek, és a 45. percben egy bal szélen indított támadást góllal fejeztek be. Két perccel később újra Simó előtt adódott egy lehetőség a szépítésre, de nem sikerült a helyzetet gólra váltania, végül a 79. percben egy távoli jól eltalált lövése beakadt a kolozsváriak kapujába. Az utolsó percben a piros-feketék minden követ megmozgattak az egyenlítés érdekében, de nem sikerült ez nekik.

Harmadik hely Bákóból
A harmadik helyen végzett az FK Csíkszereda U10-es csapata a Bákóban tartott Play-kupán. Incze Tibor együttese a 28 csapatos tornát öt győzelemmel és egy vereséggel zárta 19–3-as gólaránnyal. Az elődöntőben attól a CSM Iași csapatától szenvedett vereséget az FK, amely már sorozatban harmadik éve nyerte meg a Play-kupát. A torna legjobb játékosának Brügger Dánielt választották, így az FK egy harmadik hellyel és egy különdíjjal térhetett haza.

[box type=”shadow” ]Eredmények

U17-es Románia-kupa, negyeddöntő: FK Csíkszereda – Kolozsvári Ardealul 1–2 (0–1). A hazai gólszerző: Simó Csongor (79.).
4. Liga, 16. forduló: Székelykeresztúri Egyesülés – VSK Gyergyó­szent­miklós 2–3 (0–1) /Bilibók Zoltán (84.), Dézsi Csaba (88.), illetve Andrei Țepeș (3., 60., 71.)/; Gyergyószárhegyi Bástya – Székelyudvarhelyi Roseal 1–1 (0–1) /Len Attila (60.), illetve Barta Miklós (42.)/. A Balánbányai Bányász – Maroshévízi Pro Maros mérkőzést elhalasztották.

1. Egyesülés 13 11 0 2 50–12 33
2. Bányász 12 7 2 3 29–23 23
3. Pro Maros 12 7 1 4 41–19 22
4. Roseal 13 3 5 5 19–35 14
5. Homoród 12 4 1 7 23–31 13
6. VSK Gyergyó 13 3 1 9 23–49 10
7. Bástya 13 2 4 7 19–35 10 [/box]

Kopacz Gyula

A cikk a Hargita Népe március 13-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek