Kikapott a Vasas Femina

22

Nem sikerült a Székelyudvarhelyi Vasas Femina csapatának sem legyőznie a Kolozsvári Olimpiát a hazai női labdarúgó Szuperligában, a szombati mérkőzést idegenben húzta be a címvédő. A székelyudvarhelyi csapat továbbra is a 4. a pontvadászatban.

Nem sikerült a bravúr a Szé­kelyudvarhelyi Vasas Fe­mi­na számára: a női labdarúgó Szuperliga 13. fordulójában az udvarhelyi lányok szombaton, hazai pályán szenvedtek vereséget a bajnoki címvédő Kolozsvári Olimpiától. A vendégek a találkozót követően is őrzik veretlenségüket a pontvadászatban, míg a Vasas Femina a negyedik helyen áll egy fordulóval az alapszakasz vége előtt.
Az első tíz perc kiegyensúlyozott játékot hozott, ám a 12. percben a vendégek megszerezték a vezetést, és habár a gól után is az Olimpia támadt, nem voltak túl veszélyesek akcióik. Az első félóra végén a hazaiak is kihagytak egy óriási helyzetet, a vendégek pedig egyszer eltalálták a kapufát, így az egygólos vendégelőny némileg a játék képét is tükrözte a félidő végén.
A második félidő az Olimpia irányítása alatt zajlott, és csak Kajtár Linda védéseinek köszönhették az udvarhelyiek, hogy a kolozsváriak nem növelték előnyüket. A támadások végül a 68. percben értek góllá, ezt követően kissé felélénkült a hazaiak játéka, ám nem sikerült gólt szerezniük. A 89. percben egy ellentámadás végén a vendégek újra gólt szereztek, a hajrában pedig hiába hajtott a Vasas Femina, nem sikerült a becsületgólt sem megszerezniük az udvarhelyieknek.
Az alapszakasz utolsó fordulójában az udvarhelyiek a harmadik helyezett Navobi Iași otthonában lépnek pályára a hétvégén. Habár a Vasas Femina még mindig a negyedik helyen áll, a rájátszásba jutásért győzniük kell Iași-ban. Ha viszont kikapnak és a Real Craiova nem nyer az Independent Nagybánya ellen, akkor az udvarhelyiek ott lesznek a playoffban.
Eredmény: Székelyudvarhelyi Vasas Femina – Kolozsvári Olimpia 0–3 (0–1) /Batea Mara (12.), Carp Cristina (68.), Bortan Ioana (89.)/.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek