Kikapott a Székelyudvarhelyi KC

59

Rangadót rendeztek a román kéz­ilabda-bajnokságban tegnap este, melynek során a lista­ve­zető Bukaresti Dinamo látogatott a második helyezett Szé­kely­udvarhelyi KC otthonába. A vendéglátó csupán a találkozó elején tudott dominálni, ám utána a fővárosi alakulat átvette a játék irányítását, és behúzta a győzelmet. Az SZKC így lecsúszott a dobogó alsó fokára.

Elmaradt az udvarhelyi bravúr a Dinamo elleni rangadón Fotó: Csedő Attila / Archív
Elmaradt az udvarhelyi bravúr a Dinamo elleni rangadón Fotó: Csedő Attila / Archív

Parázs, remek hangulatú mérkőzést hozott a román férfi kézilabda-bajnokság rangadója, amelyen a Székelyudvarhelyi KC a listaveztő Bukaresti Dinamót fogadta. A helyezés szempontjából is fontos volt az összecsapás. Szerda este a Székelyudvarhelyi KC a huszonkettedik fordulóban egy győzelem esetén visszavehette volna a második helyet a rangsorban.
Az első gólokat az SZKC jegyezte, igaz, nagyon gyorsan egyenlített a vendégcsapat. A két együttes az első negyedórában kiegyensúlyozott csatát mutatott be a városi sportcsarnokban, felváltva voltak előnyben, hol az egyik, hol a másik vezetett. A szünet előtt jobban kijött a lépés a főváro­siaknak, így ötgólos különbséggel (14–19) mehettek pihenőre.
A második játékrészben az SZKC megpróbálkozott azzal, hogy szorosabbá tegye a mérkőzést, de több technikai hibát követett el. Ezeket a vendégcsapat rögtön büntette, tovább növelve előnyét. Huszáros hajrába kezdtek az SZKC játékosai, háromra megközelítették a Dinamót, viszont az állást már megfordítani nem tudták.
Az SZKC így elveszítette a derbit, ezzel pedig azt, hogy feljöjjön a második helyre a tabellán. Azt viszont nem, hogy az alapszakaszban fennmaradó találkozókon visszaszerezzék azt.
A csapat a találkozó végén köszönetet mondott a Székely Medvék buzdításának, egyben a csodálatos közönségnek is, akik végig kitartottak mellette.
Eredmény: Székelyudvarhelyi KC – Bukaresti Dinamo 34–38 (14–19) /az SZKC gólszerzői: Mihalcea 8 (2-t hetesből), Onyejekwe 6, Markez 4 (3), Tálas, Kuzmanoszki 4-4, Rusia, Ghiță 3-3, Sipos, Ojleszki 1-1/.

[box type=”shadow” ]Incidens a lelátón

Kiélezett, sok kiállítással tarkított találkozót játszott a Székely­udvarhelyi KC a legutóbbi fordulóban Resicabányán. A HC Adrian Petrea elleni bajnoki összecsapás az utolsó pillanatban dőlt el, a felek pontosztozkodással zártak, 26–26-ot mutatott az eredményjelző a legvégén. A két elveszített pont mellett keserű szájízzel utazott haza az udvarhelyi küldöttség. A párharc előtti technikai ülésen az SZKC kérte, hogy a mérkőzésről videofelvételt készíthessen, melyet saját célra használ fel. A megbeszélésen a rendezők biztosították arról, hogy ezt zavartalanul meg lehet tenni. Aztán mégsem így történt. Már az összecsapás elején belekötöttek a nézők a csapat operatőrébe, azt sérelmezve, hogy nem látják a meccset tőle – holott a vendéglátók által kijelölt pontról filmezett, ráadásul mellette a hazaiak kameramanje tartózkodott. A találkozó ideje alatt különböző bekiabálásokkal (rasszista és xenofób) végig sértegették őt, a végjátékban pedig kezét megrántva arra kényszerítették, hogy ne rögzítse a történéseket. A lefújást követően az SZKC a megfigyelőnek jelezte az esetet, mindenről beszámoló került a jegyzőkönyvbe.[/box]

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.