Kik fogják ezt lemeszelni?

284

Írta Szilveszter Dániel mindegyik politikusnak, pártállástól, nemi és vallási hovatartozástól függetlenül, anyagi juttatás reményében
(És az is kiderül, hogy Flekkenfalva Székelyföldön van)
Tisztelt Egybegyűltek!
Flekkenfalva népe a majomtól errefelé mindig épített valamit. Szocializmust, kapitalizmust, házat, tejcsarnokot és tyúkpajtát. Tisztelvén elődeinket és ragaszkodván a hagyományokhoz, mi sem tehetünk másképp. Ezért jobb híján Székelyföldet építünk, mert ugye, ahogy a mondás is tartja, szegény ember vízzel főz, s a saját feleségét…
Nincs könnyű dolgunk, ugyanis egyesek mindenben csak a rosszat, a lehetetlent látják, de például pártunk vezetőségének hathatós támogatásával létrejött bércsökkentések pozitív hatásairól senki nem beszél, pedig személyes tapasztalatom az, hogy tíz kilót fogytam, legalábbis bízom benne. Mikor megkérdezték, hogy a felépített Székelyföldet ki fogja majd lemeszelni, az első gondolatom az volt, hogy természetesen a székely ember legjobb barátja, a ló.


Aztán egyik hétvégén, mikor egy ünnepélyes répaszedést tekintettem meg, jöttem rá, hogy a fent említett állat erre sem genetikailag, sem számszerűsége folytán nem alkalmas. Barátság ide, barátság oda, ahogy munkatársaimat is biztatni szoktam, mindenki pótolható. Bízom benne, hogy szórványprogramunknak és a szakiskolák újraindításának köszönhetően lesz elég szobafestő, hogy Székelyföldet gyönyörűen lemeszeljék, és nem kell más megyékből idefuvarozni őket. A következő négy év kampánya a magyarországi Minden gyermek lakjon jól! mintájára, nálunk a Legyen ön is szobafestő, bízom benne, az lesz szlogennel vegye kezdetét.
És végezetül engedjék meg, hogy elmeséljem kedvenc anekdotám, miszerint a hajdani lemhényi párttitkár, miután hazajött a bukaresti pártiskolából, akárcsak jómagam, gyűlést hívott össze, ahol összefoglalta az egy hónapos fővárosi képzésen tanultakat. A következőket mondta: „Elvtársak, nálunk mindenki egyenlő. A magyarok olyanok, mint a románok, és a románok, na, azok pont olyanok, mint a cigányok”. Kívánok erőt, egészséget és kitartást Székelyföld építéséhez, megkezdett munkámhoz, munkájukhoz.
Muszka Sándor

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek