2020, december 4, péntek.
custom_html_banner1

Hirdetés

Kijózanító pofon Bécsből

Nem várt, de egyben jókor jött kijózanító pofont kapott a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata vasárnap este az újonc és egyben utolsó Vienna Capitals farmcsapatától, akiktől egygólos vereséget szenvedtek. A vesztes meccs előtt viszont Ruczuj Gellért megsérült és többhetes kihagyás vár rá.

Megsérült a Csíkszeredai Sportklub kapusa. Nehéz helyzetbe került a csapat

Az esélyesség nyugalmával várta a Csíkszeredai Sportklub a Vienna Capitals II. elleni bécsi összecsapást, amely viszont semmi jót nem tartogatott. A Sportklub a meccs előtt elveszítette egyik hálóőrét, Ruczuj Gellértet, majd egy nem várt vereségbe is beleszaladt a jégkorong Erste Liga újonca ellen. A kék-fehérek kedden este a Fehérvári Titánok otthonában máris javíthatnak, de alaposan össze kell szedjék magukat a győzelem érdekében és vissza kell térjenek a helyes útra. A kék-fehérek ugyanis a bécsiek elleni hazai meccs utolsó felét, majd a Ferencváros elleni utolsó tíz percet, hogy végül a vasárnapi Bécs elleni találkozót szinte teljesen lelazsálták a beszámolók szerint. Ez pedig káros lehet akkor, amikor vészesen közeleg a rájátszás.

Erste Liga, eredmények
Alsóház: Vienna Capitals II. – Csíkszeredai Sportklub 3–2 (0–1, 1–0, 2–1) /Maxa (22.), Janisch (43.), Ylitalo (51.), illetve Valchar (5.), Taratuhin (47.)/.
Felsőház: Újpest – Dunaújvárosi Acélbikák 3–7 (0–3, 2–2, 1–2) /Kiss D. (21.), Hegyi (30.), Sikorcin (43.), illetve Becze (4., 20., 52.), Izacky (19.), Turcotte (22.), Hári (34.), Hüffner (46.)/.
A Ferencvárosi TC – Brassói Corona, illetve a MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék mérkőzések tegnap este lapzárta után értek véget, míg ma a Fehérvári Titánok – Csíkszeredai Sportklub (19.30) összecsapást rendezik.

Kihagyás vár Ruczujra
A vasárnap esti Vienna Capitals II. – Csíkszeredai Sportklub mérkőzés bemelegítése előtt Ruczuj Gellért, a Csíkszeredai Sportklub hálóőre nem várt kézsérülést szenvedett. A kék-fehérek hálóőre felszerelése igazítása közben elvágta a kezét, olyannyira, hogy közel másfélórás műtéten is át kellett essen. Ruczuj előreláthatóan 5-6 hetet kell kihagyjon felépülése érdekében, így a Leo Gudas–Hozó Levente edzőpáros nem számíthat rá a rájátszás elején. A Sportklubnál harmadik számú kapusnak a román bajnokságban Csiszer Előd van nevezve, de további ifi játékost is felhozhatnak az ISK-tól.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb